Трубочки із заварним білковим кремом “Як у дитинстві”

Саме такі трубочки я їла на свята у дитинстві. Це мій найсолодший спогад і улюблений десерт. Тепер печу трубочки вдома майже кожні вихідні із готовго листкового тіста. Це елементарно просто і швидко!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Сім’я і дім

Трубочки і з заварним кремом

Заварний білковий крем: 2 білки, 250 г цукру, 0,5 скл. води, 2 ч. ложки лимонного соку або 0,3 ч. ложки лимонної кислоти. Листкове тісто.

Трубочки. Листкове тісто розморозити, розкотити, порізати смужками. Конуси (металеві або саморобні з фольги) трохи змастити олією, накрутити на них тісто внахльост. Змастити жовтком, запікати до готовності при 190 ОС. Охолодити і наповнити кремом.

Крем. Цукор залити окропом і мішати до розчинення. Додати лимонну кислоту і варити на малому вогні до кипіння. Тим часом збити білки в стійку піну. Щойно на дні каструльки починають з’являтися бульбашки, зняти з вогню (кип’ятити не потрібно!). У білки вилити тонкою цівкою сироп, не припиняючи збивати. Збивати все разом 15 хв. Виходить блискучий крем, який чудово тримає форму.