Без масла. Дуже м’який і пишний кекс до чаю за 5 хвилин

Простий рецепт кексу, який може вас виручати щоразу, коли на порозі з’являються гості.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами mandarynka.com.ua

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • сіль і ванілін по щіпці;
  • цукор – 150 г;
  • сік апельсиновий, кефір по 125 мл;
  • цедра апельсина;
  • сода – чверть ч.л;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • борошно – 260 г.

Процес приготування

Продукти повинні бути кімнатної температури. Духовку включаємо на 180 градусів.

Змішуємо цукор, ваніль і сіль, яйця, цедру апельсина. Перемішуємо вінчиком. За смаком додайте куркуму.

Кефір і сік змішуємо. Можна обійтися або кефіром або тільки соком.

Виливаємо масу в яєчну, перемішуємо.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, вимішуємо тісто.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Випікаємо кекс близько 40 хвилин.

Порада: щоб кекс вийшов дуже ніжним і повітряним, борошно просійте 2 рази. За бажанням полийте глазур’ю з пудри і соку апельсина.

Не вдається скопіювати.