Литва вмикає українське телебачення замість російського

У цьому сезоні на телеканалах Литви скоротилася кількість російськомовної продукції. Про це свідчить дослідження, проведене газетою Kauno diena.

За даними видання, раніше, п’ять років поспіль, на основних литовських каналах (LNK і каналах цієї групи BTV і TVl; TV3 і каналах цієї групи TV6 і TV8; Lietuvos ryto TV; LRT і LRT Plius) години мовлення литовської продукції росли. Наприклад, в січні 2016 року їхня був 151 годину в тиждень, в минулому році – 212, а в цьому році російськомовна продукція склала 125 годин.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами ukrrain.com

Найбільше російських передач та фільмів транслюють Lietuvos ryto TV і BTV. У минулому сезоні на каналах Lietuvos ryto TV російськомовна продукція становила понад 97 годин на тиждень, а в цьому сезоні залишилося лише 29 годин. Ситуація змінилася в зв’язку зі зміною власників ТВ каналу і його керівництва. Глава Lietuvos ryto TV Аудрюс Сяурусявічюс сказав, що поки транслюється раніше придбана російськомовна продукція, але ліцензії на деякі серіали незабаром закінчаться.

«В даний момент немає ніяких планів придбання російської продукції, української – так», – сказав він.

Російськомовна продукція на BTV в минулому році склала 46 годин в тиждень, в цьому сезоні – 24.

«BTV відмовилося від російської продукції з геополітичних причин, хоча вона і має свою постійною аудиторією. Не знайшовши російської продукції на литовських каналах, ця аудиторія мігрує на російські канали, які транслюються в Литві, тому природно, що ми втрачаємо частину глядачів. Російські серіали ми замінили американськими і європейськими продуктами, вони поступово набувають свою аудиторію, і час перегляду зростає», – стверджує представник зі зв’язків з громадськістю групи LNK, що володіє каналом BTV, Гедімінас Малашкявічюс.