На приготування цього медовика у мене йде не більше 40-ка хвилин. Коржі розкочувати не потрібно, навіть з кремом не потрібно возитись. Швидкий, пухкий, і дуже смачний

На приготування цього медовика у мене йде не більше 40-ка хвилин. Коржі розкочувати не потрібно, навіть з кремом не потрібно возитись. Швидкий, пухкий, і дуже смачний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум

Складові

Для тіста

  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 1/2 ст. (100 г)
  • Куряче яйце – 2 шт
  • Мед – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Сода – 1 ч. л.

Для сметанного крему:

  • Сметана – 600 гр. (20-25%)
  • Цукрова пудра – 130 г
  • Цедра від одного (1) лимона
  • Ваніль – 1 г (або ванільний екстракт 1 ч. л.)

Приготування

  1. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.
  2. Додаємо цукор, мед і поступово прогріваємо суміш при постійному помішуванні до однорідності.
  3. Коли суміш добре прогріта і з’явились перші бульбашки, додаємо соду.
  4. при постійному помішуванні прогріваємо ще хвилинку. Знімаємо сотейник і охолоджуємо суміш.
  5. Потім  додаємо яйця, спушуючи  суміш вінчиком після кожного додавання.
  6. Далі прямо в суміш просіваємо борошно, додаємо сіль і енергійно (лопаткою) замішуємо тісто, аби не утворювалось грудочок.
  7. Наше тісто повинне нагадувати густу сметану.
  8. Виливаємо половину тіста на деко застелене пергаментом і розрівнюємо його лопаткою.
  9. Випікаємо в духовці при  180º
  10. Перший корж готовий вже через 7-8 хвилин, але орієнтуйтесь на свою духовку.
  11. спечений корж розрізаємо на три рівні коржі.

Крем б

З’єднуємо в мисці сметану, ваніль, цедру лимона і цукрову пудру. Перемішуємо до однорідності. Готово!

Добре перемащуємо коржі кремом.

Смачного!

Стоп!