Ось що не можна робити в саду навесні? 4 грубих помилки садівників

Всі хто має сад повинні знати як правильно ним користуватися та чого категорисно не модна робити!

Літо вже не за горами, багато садівників по приходу весни активовуються і тут же біжать в сад робити справи. Якщо ви належите до їх числа, тоді ця стаття точно для вас, обов’язково дочитайте її до кінця, адже вона може бути вам корисна і ви вбережете себе від майбутніх проблем!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Дом и сад”

Помилки якіх часто допускають садівники

Обробка саду від комах. Проводити обробку необхідно до розпускання бруньок, але існують певні умови. Наприклад, не можна обробляти при мінусових температурах, мало того, що це марно, так ще й може нашкодити! При таких температурах, як правило, комахи живуть в своїх укриттях, під шаром снігу або інших місцях, тому обробляти немає сенсу, адже їх це не торкнеться. Що стосується шкоди, то більшість сучасних засобів при низьких температурах здатні створити умови для появи інфекцій.

Побілка стовбурів дерев. Деякі думають, що це врятує від шкідників і додасть деревам особливу красу, але вони глибоко помиляються, ніяких шкідників це не зупинить, особливо навесні. Побілку найкраще робити в кінці осені або зими, адже це захистить кору дерев від сонячних променів, які можуть завдати деревам опіки.

Спалювання сухої трави. Так, людей які спалюють траву навесні менше не стає. Не зупиняють їх і штрафи. Але, ви подумайте про грунт, якої шкоди наносите. Під час підпалу верхній шар грунту схильний до високих температур, тим самим знищуються не тільки шкідливі, але і корисні комахи, а також знижується родючість грунту шляхом розкладання органічних речовин.

Надмірно сильне струшування снігу з дерев. Деякі садівники звикли досить грубо струшувати сніг і лід з гілок, це ж пройде швидко і ефективно. У цій ситуації варто задуматися про шкоду для дерев, грубе прибирання льоду і снігу палицями або іншими важкими речами може травмувати рослину, а це загрожує гіршим урожаєм і тривалим відновленням.