Повітряний, м’який і ніжний пиріг “12 ложок”. Відмінно підіймається, виходить навіть у початківців

Повітряний, м’який і ніжний пиріг “12 ложок”. Відмінно підіймається, виходить навіть у початківців.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадник

Інгредієнти:

  • 3 курячих яйця
  • 12 столових ложок цукру
  • 12 столових ложок молока
  • 12 столових ложок олії
  • 12 столових ложок борошна
  • Чайна ложка розпушувача
  • І, також можна додати якісь ароматизатори – ванілін, лимонну апельсинову цедру,
    корицю

Готується пиріг дуже швидко, головне, щоб під рукою виявився міксер! Думаю, що без цього помічника, складно буде обійтися … Насамперед миску вводимо яйця, додаємо 12 ложок цукру, і спушуємо міксером протягом декількох хвилин до отримання однорідної повітряної маси.

Цукор набираю в ложку з невеликою гіркою.

Потім вливаємо по 12 столових ложок олії і молока. На цьому ж етапі можна додати ванілін – буде ванільний пиріг, або наприклад цедру лимона або апельсина. А я взагалі додала і те, і інше, і ще навіть додала сік з половини лимона – але, це не обов’язково … Знову все це спушуємо міксером.

Залишається додати розпушувач і 12 ложок борошна. Також як і цукор, я набираю борошно в ложку з невеликою гіркою. І, знову все спушуємо міксером. Виходить рідке бісквітне тісто.

Форму для випікання можна використовувати будь-яку – круглу, прямокутну, квадратну, це якщо ви хочете спекти звичайний простий пиріг, або в подальшому використовувати його в якості бісквіта, і використовувану форму потрібно обов’язково змащувати вершковим маслом.

Випікається пиріг в духовці, десь 30-35 хвилин, при температурі 180 градусів. І, на фото видно наскільки повітряним він виходить – тістом було заповнене десь 1/3 частини форми, а збільшився в процесі випікання до країв …

Остиглий пиріг можна просто посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом, або ще що-небудь придумати. Обов’язково спробуйте спекти цей пиріг до чаю, весь процес приготування займе у вас хвилин 10, не більше!

Смачного!