Простий та дуже вдалий рецепт приготування скумбрії. Виходить смачна та в міру солена.

Простий та дуже вдалий рецепт приготування скумбрії — посол у пластиковій пляшці. Часу займає мало, а результат неперевершений. Скумбрія виходить неймовірно смачна, в міру солона, щільна та має колір копченої риби. Така страва стане чудовою закускою на святковому столі або смачним доповненням до картопляного пюре.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Інгредієнти:

  • Сіль 5 ст. л. без верху;
  • Цукор пісок 2 ст. л.;
  • Чорний чай 3 ст. л.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Чиста вода 1 л.

Спосіб приготування:

  1. Налийте у миску воду, додайте сіль, цукор, порізану цибулю, чорний чаю та кип’ятіть хвилин 5.
  2. Розморозьте рибу, почистьте, відріжте голову, видаліть всі нутрощі та гарно помийте її.
  3. Від пластикової пляшки відріжте верх, отвір повинен бути на ширину рибини, щоб вона пролізла туди.
  4. Складіть рибу у пляшку. Дві рибини увійде у 1,5-літрову пляшку, а у дволітрову чотири штуки.
  5. Залийте скумбрію маринадом та поставте до холодильника на дві доби.

Смачного!