Пухкі та смачні пряники на кефірі. Рецепт, яким користувалися ще наші бабусі

Пропонуємо ознайомитися з рецептом приготування пряників на кефірі, яким користувалися ще наші бабусі. Неймовірний смак та медовий аромат, не залишать родину байдужими.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Інгредієнти:

Тісто:

  • Кефір будь-який 350 мл.;
  • Цукор пісок 1 скл.;
  • Курячий жовток 1 шт.;
  • Куряче яйце 1 шт.;
  • Мед натуральний 1 ст. л.;
  • Рослинна олія 3 ст. л.;
  • Сода харчова 1 ч. л.;
  • Борошно пшеничне 2 скл.

Глазур:

  • Білок курячий 1 шт.;
  • Цукор пісок 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Помістіть в миску яйце, жовток, мед, цукор та збийте міксером.
  2. Додайте кефір та олію й ще раз збийте.
  3. Просійте борошно з содою та додайте в суміш.
  4. Замісіть тісто, але воно не повинно бути крутим.
  5. Розкатайте тісто товщиною в 1 см та виріжте склянкою кружечки.
  6. Перекладіть заготовки на деко застелене папером для випічки.
  7. Випікайте пряники 25 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
  8. Білок збийте з цукром до білого кольору й розчинення останнього.
  9. Дістаньте пряники, змажте в 2 шари глазур’ю та поставте готуватися ще на 10 хвилин.

Неймовірно смачні медові пряники на кефірі готові!

Смачного!