Рецепт ніжних і смачних домашніх пряників на кефірі на швидку руку
Ні в одному магазині ви не купите такої смакоти. З цим рецептом ви приготуєте ніжні, м’які і не сухі пряники, які полюблять всі ваші друзі і близькі. Швидше кличте всіх на чаювання, щоб здивувати кращою випічкою, яку ви приготуєте швидко і легко.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Візьміть наступні продукти для приготування пряників:
Борошно – 4 склянки;
Кефір – 350 мл;
Цукор – 1,5 склянки;
Мед – 1 ст. л .;
Сода – 1 ч. Л .;
Олія соняшникова – 3 ст. л.
Курячі яйця – 2 штучки.
Приступаємо до приготування ніжних і смачних пряників
Розбийте одне яйце відокремивши білок і жовток. Білок залиште для глазурі. Потім розбийте друге яйце, додайте в нього жовток, мед і цукор (відсипте із загального обсягу три столові ложки в окрему ємність). Збийте.
Влийте кефір, соняшникову олію і знову збивайте.
У борошно додайте соду і просійте. Поступово всипте суміш в збиту масу і приступіть до вимішуванню тіста. Воно повинно вийти не сильно щільним.
Приготоване тісто розкачати до товщини один сантиметр. За допомогою спеціальної фігурки або склянки видавіть кружечки.
Деко застеліть пекарним папером і викладіть на нього заготовки. Поставте їх випікатися в попередньо розігріту духовку. Готуйте приблизно 25 хвилин при 180-190 °.
В цей час займіться глазур’ю. В білок, що залишився всипте три столові ложки цукру і збивайте, поки цукор повністю не розійдеться.
Пряники через 25 хвилин змастіть глазур’ю і відправте ще на 10 хвилин готується в духовку.