Справжній зефір «по-домашньому», перевірений рецепт роками і моєю родиною

Справжній зефір «по-домашньому», перевірений рецепт роками і моєю родиною

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

СКЛАДОВІ:

  • 4 склянки цукру;
  • 2 ст.л. желатину (20 г);
  • 1 ч.л. лимонної кислоти;
  • 0,5 ч.л. соди.

Приготування:

Замочуємо заздалегідь желатин (2 ст.л. з верхом на 100 м води). У каструлю висипаємо цукор, заливаємо склянкою холодної води і ставимо на середній вогонь, не забуваючи помішувати.

З моменту закипання засікаємо 3 хвилини і додаємо підготовлений желатин, знімаємо каструлю і все ретельно перемішуємо до повного розчинення желатину.

Даємо трохи охолонути рідині, але, тільки трохи, збивати будемо гарячим.

Збиваємо міксером 5 хвилин на середній швидкості, робимо перерву 5 хвилин і знову збиваємо рівно 5 хвилин.Loading…

Додаємо лимонну кислоту і соду.

Збиваємо знову, але вже вінчиком в ручну хвилин 10. Дати масі постояти хвилин 20. Зефірна маса збільшиться вдвічі, тому зефіру буде багато.

Приготувати підноси, обробні дошки бажано з пластика.

Висаджуємо масу на дошки, які треба обов’язково змочити водою, щоб зефір не прилип.

Коли коржі затвердіють, обережно зніміть їх тонким ножем і склейте попарно. Зефір готовий!

Приємного чаювання!