Чим обробляти картоплю перед посадкою для отримання великого врожаю

Всі ми хочемо мати вдома картоплю, адже з картоплює можна приготувати багато смачних та цікавих страв.

Для кожного садівника картопля має величезну цінність, адже багато часу і сил доводиться вкласти для отримання хорошого врожаю. А деякі на своїх ділянках тільки картопля і садять.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Дом и сад”

Картопля не вимогливий у догляді, але схильний до нападу шкідників і хвороб, але як же цього уникнути? Однією з найважливіших складових вважається обробка бульб перед посадкою, до речі, за статистикою, хто обробляє картопл якісними препаратами, в кінцевому підсумку отримує приріст врожаю до 20%.

Чим обприскувати картоплю?

Речовини поділяються на два види:

  1. Речовини, що стимулюють ріст картоплі.
  2. Речовини, що підвищують імунітет рослини і захищають від шкідників.

Тепер обговоримо трохи кожен вид.

Речовини, що стимулюють ріст

Вони сприяють збільшенню зростання і, відповідно, врожаю картоплі. З найбільш популярних у садівників можна відзначити “Потейн” (одну ампулу додаємо в один літр води і обробляємо 40-50 кг картоплі) і “Міком” (комплексний препарат, спосіб застосування і дозу читайте на упаковці).

Речовини, що підвищують імунітет і захищають від шкідників

  1. Препарат “Командор”, захищає картоплю від більшості шкідників, таких як попелиці, колорадського жука, мух, метеликів і багатьох інших. Дозування: 25 мл препарату розбавляємо в 1 літрі води, обробляємо за 3 години до посадки, витрата – 1 літр на 100 кг картоплі.
  2. Препарат “Максим”, захищає від багатьох хвороб, таких як парша, ризоктоніоз, чорна ніжка, фомозу та інших. Дає відмінний ефект при змішуванні. Дозування: 50 мл “Престиж” і 100 мл “Максим”, вистачить для обробки 100 кг картоплі.
  3. Препарат “Престиж”, досить ефективний проти колорадських жуків, дротяників, попелиць і багатьох інших. Дозування: 100 мл розчиняємо в 5 літрах води, вистачить на 100 кг картоплі.