Шкільний дзвінок з СРСР. А ви знали, що ховається всередині?

Завжди цікаво дізнатися, що знаходиться всередині речей, тим більше тих, які бачив роками, але ніколи не замислювався над цим питанням. Цього разу ми поглянем а що ж знаходиться усередині шкільного дзвінка?

Раз ми пишем про радянські часи, значить візьмемо дзвінок з СРСР, та не простий, а найпопулярніший. Їм є дзвінок гучного бою МЗ-1.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “ЗАТВОРНИК”

Кожен знає, що він стоїть у всіх освітніх установах вже протягом десятиліть. Насправді його ставили не тільки в школах, пізніше обов’язково скажем, де ще він знаходив своє місце.

До речі, зовні здається, що дзвінок багато важить, насправді не більше двох кілограмів. Чомусь здаваося, що всередині кожної з трьох основних деталей є якись вміст, але то не так.

Все знаходиться тільки в центральній чашці, дзвінок пускає в хід електромагнітний механізм, складається з: 1-котушки з магнітопроводом, 2-клемна колодка, 3-коромисло, 4-діод, 5-поворотна пружина (на фото не видно).

Механізм простий як граблі, вдаватися в подробиці не будем, він пускає в хід бойок позаду дзвінка, який починає молотити по чашках, працювати без перерви може хвилину, далі хвилина перерви і знову в бій.

Чашки можна обертати, тому, коли ви в школі чули дохлий дзвінок, то знайте, його просто не регулювали.

Їх встановлювали не тільки в школах, перш за все він може грати в роль сигналізації, а так він був на заводах, на сельхоз і т.д.