Є в кожному будинку: народний засіб, який знищує всі бур’яни

Бур’яни – проблема, з якою постійно стикається кожен садівник і городник. Не завжди є можливість щодня стежити за ділянкою, а усунення цих рослин-паразитів механічним шляхом займає багато часу. Тому варто випробувати народний засіб, що знищує всі бур’яни.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат

Боротьба з бур’янами в домашніх умовах: оцет і сіль

Кожному власнику саду, городу або навіть невеликій клумбі знайома ситуація, коли, крім культурних насаджень, на грядках проростають непотрібні рослини. Пирій, кульбаба, мокриці – ці бур’яни ростуть швидко, заглушаючи садові культури, позбавляючи їх води і поживних речовин.

Особливо гостро проблема проявляється в літній час: навіть якщо прополоти город, нові сходи бур’янів з’являться через кілька днів.

Що стосується гербіцидів, то далеко не всі садівники згодні використовувати такі агресивні методи. Ці хімічні речовини пригнічують ріст трав-паразитів, але можуть накопичуватися в грунті, поглинатися коренеплодами корисних культур, потрапляти в плоди домашніх овочів. Та й коштують гербіциди чимало.

У такому випадку варто спробувати народний засіб, для приготування якого вам знадобиться лише оцет і сіль – продукти, наявні в кожному будинку.

Готується домашній гербіцид просто. 1 л оцту (концентрація – 9%) змішують з 1 столовою ложкою солі. Для підвищення ефективності в суміш можна додати 4-8 крапель будь-якої мильної речовини, яку ви використовуєте для миття посуду (можна натерти і розчинити в суміші господарське мило). Після цього засіб переливають в пульверизатор і обприскують ним бур’яни. На наступний же день рослини-паразити почнуть гинути.

Додаткові рекомендації

Садівники рекомендують використовувати суміш в сонячну погоду. Варто перевірити прогноз, якщо після обробки рослин піде дощ, то всі ваші зусилля не приведуть до успіху.

Краще обприскувати бур’яни вранці: полуденне сонце посилить вплив домашнього гербіциду, і до вечора ви вже зможете помітити перші результати.

Обережність у застосуванні

Потрібно розуміти, що подібна суміш діє не тільки на бур’яни – домашні, корисні культури теж реагують на неї негативно. Тому під час обприскування варто бути обережними і обробляти тільки ділянки без культурних насаджень. Засіб підходить для очищення від бур’янів внутрішніх двориків, під’їзних доріжок і т.д.

Фуражне зерно

Ще один спосіб забути про кукіль – використовувати фуражне зерно. Цей продукт являє собою відходи переробки зернових культур. У процесі досліджень було виявлено, що фуражні зерна кукурудзи в своєму складі мають специфічні білки, які блокують процес проростання зерен.

Використовувати засіб просто – потрібно просто посипати грунт фуражним зерном. Робити це краще в середині літа, після того, як культурні насадження вже встигли прорости. Попередньо ділянку потрібно очистити від трави механічним шляхом, так овочі та прянощі продовжать рости, а трави-паразити зникнуть.

Сода

Якщо ви шукаєте рецепт ефективного і дешевого домашнього гербіциду, то варто розглянути в якості варіанту соду. Міцним содовим розчином потрібно окропити ділянки, захоплені бур’янами. Обприскувати сумішшю грядки не можна, так як корисні культури теж загинуть. Сода підійде для обробки під’їзних доріжок, між плитками яких починають пробиватися непотрібні рослини.

Тирса

Тирса – засіб механічної боротьби з бур’янами. Потрібно лише посипати поверхню грунту дерев’яною стружкою і про трави-паразити можна забути. Проводити процедуру краще влітку, коли овочі та корисні рослини вже встигли досягти піку свого зростання.