Баклажани на зиму. Закриваю по 20 банок щороку і нічого не залишається

Баклажани за цим рецептом виходять неймовірно смачними. Готуються в томатному соусі, виходять гостренькими і пікантними на смак. Скільки б я не заготовила, за зиму все з’їдається. Головний секрет криється в одному компоненті, який, як вважають багато, зовсім не поєднується з баклажанами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Що нам знадобитися:

  • Баклажани – 2 кілограми
  • Гострий перець – один стручок
  • Солодкий перець – один кілограм
  • Олія – 150 грам
  • Помідори
  • 9% оцет – 8 чайних ложок
  • Яблука кислих сортів – дві штуки
  • Цукор – 120 грам
  • Часник – 5-6 головок
  • Цибуля – 700 – грам
  • Сіль – 40 грам

Баклажани нарізаємо кубиками, досить грубо, перець болгарський – шматочками середньої величини і подрібнюємо цибулю звичайним методом.

Потім перемелює помідори, можна прямо з шкіркою, через м’ясорубку. Беремо стільки помідорів, щоб вийшло два літри помідорної маси.

Далі потрібно проварити отриману томатну пасту протягом 5-7 хвилин і, потім, додаємо до неї соняшникову олію, баклажани, солодкий перець, цибулю, цукор, сіль і готуємо все разом 15 хвилин на невеликому вогні постійно помішуючи.

Нарізаємо дрібно стручок гострого перцю, попередньо видаливши насіння. Нарешті прийшла черга і головного компонента – це кислі яблука. Їх необхідно нарізати кубиками, дрібно. Яблука обов’язково повинні бути кислих сортів, інакше Ви не отримаєте бажаного результату.

Часник подрібнюємо і додаємо до решти продуктів. За 10 хвилин до приготування, додаємо оцет.

У стерилізовану тару розкладаємо салат і закатуємо. Зберігаємо банки догори дном, під теплою ковдрою, до їх охолодження.

З такої кількості продуктів виходить приблизно 5 літрів салату.