На зиму! Помідори квашені з цукром, покроковий рецепт

Такі помідори виходять щільними, соковитими і дуже ароматними, а розсіл ви зможете використовувати для готування овочевих супів.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Для приготування помідорів вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори – 7.5-8.5 кг;
  • перець гострий – 1-2 шт;
  • сіль – 350 г;
  • вода – 5 л;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • часник – 10-15 зубчиків;
  • цукор – 5 ст.л;
  • хрін корінь – 1 шт;
  • листя смородини, малини, вишні по пучку.
  • після того, як маса вибродиться – 1 ст.л порошку гірчиці.

Помідори промиваємо в декілька раз або під проточною водою, даємо стекти воді.

У 5 л води розводимо сіль, перемішуємо щоб сіль розчинилася.

У відро або іншу ємність, кладемо листя малини, вишні, смородини, корінь хрону (помитий і очищений), гострий перець, часник. Закладаємо помідори до половини ємності, кладемо гострий перець, зубчики часнику, болгарський перець, листя малини, смородини, хрін і знову кладемо помідори.

Зверху викладаємо трави і листя, часник і хрін, гострий перець і болгарський. Закриваємо помідори листям хрону. На 1 л води 1 ст.л цукру і вливаємо 5 л солоної води, перемішуємо і заливаємо розсіл в помідори. Закриваємо кришкою, але не герметично і ставимо на 2 – 3 дні в тепле і темне місце.