Капустяні рулетики по-корейськи – смачна закуска на зиму

Простий рецепт дуже смачних міні голубців по-корейськи на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Складові:

  • Капуста – 1 качан.
  • Морква – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Часник – 1 головка.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст. ложка.
  • Лавровий лист – 1 шт. в кожну банку.

Маринад на 1 літр води:

  • Сіль – 1,5 ст. ложки.
  • Цукор – 5 ст. ложок.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Рослинна олія – 80 мл.

Рулетики по корейськи: покроковий процес приготування

1. У капусти вирізати серцевину. Саму капусту помістити в мікрохвильову піч на 10 хвилин. Через зазначений час зняти листя з капусти. Вони будуть зніматися дуже легко і без проблем будуть скручуватися.

2. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Дрібною соломкою нарізати солодкий болгарський перець. Моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи. Зубчики часнику пропустити через прес.

3. Всі підготовлені овочі (крім капусти) відправити в глибоку ємність. Додати 1 ст. ложку приправи для моркви по-корейськи. Ретельно перемішати.

4. Капустяний лист розрізати навпіл. Чайною ложкою взяти начинку і помістити на край капустяного листа. І звернути так, як Ви завертаєте голубці. Вони повинні вийти невеликого розміру.

5. Готовими голубцями заповнити чисті банки. Обов’язково між шарами покласти гілочку петрушки. У кожну банку відправити одному лавровому листу.

6. Маринад з розрахунку на 1 літр води. Воду налити в каструлю. У каструлю відправити цукор (5 ст. ложок), сіль (1,5 ст. ложок), рослинну олію (80 мл), оцет 9% (100 мл). Перемішати, довести до кипіння і варити 4 хвилини.

7. Киплячим маринадом залити банки до самого верху і прикрити кришками. На дно глибокої каструлі постелити рушник і встановити банки. Залити теплою водою до плічок банок і після закипання стерилізувати 20 хвилин. Через зазначений час вийняти баки, гарненько закрутити кришками. Перевернути банки кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження.