Колекція простих рецептів: як однією рибою нагодувати всю сім’ю

Рибу вибираємо вагом 2 кг, можна і більше. Незалежно від того, яку рибну страву будемо творити, рибу потрібно ретельно помити, звільнити від луски і нутрощів, вирізати зябра. Якщо є молочко або ікра, залишаємо. Підготовлену таким чином рибу знову промиваємо під водою і розбираємо, як фантазія підкаже.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Голову і хвіст відсічемо відразу – на юшку. Тушу наріжемо порційними шматками. І про молоки (або ікру) не забуваємо. Цієї кількості вистачить всю сім’ю нагодувати. Спробуємо освоїти кілька кулінарних рецептів? Цієї кількості вистачить всю сім’ю нагодувати.

Юшка з білого амура

Інгрідієнти:

  • риба – 400 грамів.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 5 шт.
  • горілка – 100гр.
  • сіль.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • чорний перець мелений і горошком.

Приготування:

Трилітрову каструлю холодної води ставимо на вогонь. Поки вода закипає, чистимо і нарізаємо великими шматочками картоплю. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Коли вода закипить, кладемо туди овочі.

Як тільки картопля звариться до напівготовності, додаємо голову, плавники і хвіст білого амура. Вогонь повинен бути мінімальним, щоб бульйон був прозорим. Хвилин за 10 до кінця варіння додаємо перчик і сіль за смаком, листочок лаврушки. А перед тим як вимкнути, виливаємо в каструлю пшеничну горілку. Подавайте на стіл, посипавши нарізаною зеленню петрушки.

Білий амур смажений

Інгрідієнти:

  • Порційні шматки риби – по одному на кожного члена сім’ї.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком.
  • Базилік, майоран, реган – за смаком.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування:

Масло нагріти на сковороді. Спеції змішати з борошном на тарілці, обваляти в отриманій суміші рибу і смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки. Потім перевернути, зменшити вогонь і закрити сковороду кришкою. П’ятнадцять хвилин – і риба на вечерю готова. Подавати краще за все з картопляним пюре або смаженою картоплею.

Білий амур, тушкований під шубою

Інгрідієнти:

  • Риба – порційними шматками вся, яка залишилася.
  • Борошно – 1 ст. л. з гіркою.
  • Чорний перець, борошно – за смаком.
  • 2 ч. л. рослинної олії.
  • 2 цибулини.
  • 2 моркви.
  • 2 ст. л. томатної пасти.
  • Гвоздика – 4 палички.
  • 100 грамів сухого білого вина.

Приготування:

Ця страва смачна як холодна, так і щойно знята з плити. Борошно змішати з сіллю і перцем, обваляти в отриманій суміші рибу, злегка обсмажити з обох сторін в глибокій сковороді або сотейнику.

Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Зменшивши вогонь до мінімуму, засипати рибу шаром цибулі, потім шаром моркви, додати томат-пасту, гвоздику і злегка присолити, влити вино. Томити під кришкою до готовності овочів. На гарнір до такої рибі краще всього підійде відварний рис або пшенична каша.

Приємного апетиту вашій родині!