Перчик по-вірменським з новим м’яким смаком, готую щороку. Раджу і вам спробувати.

Це шалено смачна заготівля, яку я в обов’язковому порядку готую щороку. Раджу і вам спробувати.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

інгредієнти:

  • 5 кг перцю солодкого, порізати на 2-4-6 частин, в залежності від розміру.
  • Пучок петрушки порубати.
  • 300 гр часнику порізати тонкими пластинками.
  • 500 гр моркви на корейську тертку.

Зварити маринад:

  • 1,5 л води
  • 120 г солі
  • 250 г цукру
  • 5 лаврових листів
  • 12 горошин запашного перцю
  • 1 стакан олії (я використовувала стакан на 250 г)
  • 1 склянка оцту 9%

Приготування:

У киплячий маринад опускати частинами перець, ошпарити до м’якості, складати в банку, пересипаючи морквиною, часником і петрушкою.

Коли весь перець буде зварений і покладений в банки, залити маринадом до верху банок.

Стерилізувати в киплячій воді 15 хв 1 літровую банку, закатати.

Смачного!