Простий рецепт дуже смачного компоту із полуниці

Свіжу полуницю перебираємо, відбираючи стиглі, не пошкоджені ягоди, видаляємо чашолистки і гарненько промиваємо в друшляку під проточною водою. За один раз багато не накладайте, щоб повністю змити весь пісок і дрібне сміття.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Трилітрові банки простерилізувати. Розкладаємо ягоди полуниці по банкам, заповнюючи їх на чверть обсягу. Якщо ягоди одного розміру, можете відраховувати однакову їх кількість для кожної банки.

На 3 літрову банку нам знадобиться.

  • 250 – 300 г полуниці;
  • 2 – 2,5 склянки цукру;
  • 1 ч. ложка лимонної кислоти.

Приготування

В наповнені полуницею банки, додаємо цукор, лимонку і заливаємо окропом, закатуємо кришками, перевертаємо банки догори дном, укутуємо ковдрою.

Тільки спробуйте приготувати такий компот і ви зажди будет його готувати.

Всім смачного!