Рецепт смачних пухкеньких булочок з ковбасою і сиром. Чудова альтернатива звичайним бутербродам. Готуються легко і просто! Можна дати діткам до школи, взяти на роботу або просто смакувати з гарячими чи холодними напоями

Цей рецепт навіть спробувавши один раз – забути не можливо. Таких смачних булочок я ще не їла, а діти від них просто в захваті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Чудова альтернатива звичайним бутербродам. Готуються легко і просто! Можна дати діткам до школи, взяти на роботу або просто смакувати з гарячими чи холодними напоями.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 500 г.
  • Масло або маргарин – 100 г.
  • Жовтки – 4 шт.
  • Молоко – 1 склянка.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор – 100 г.
  • Дріжджі (свіжі живі) – 50 г.
  • Сіль – щіпка.
  • Сир твердий – 250 г.
  • Ковбаса (будь-яка) – 300 г.

Для змащування:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Молоко (вода) – 2 ст. л.

Все збити вінчиком.

У теплому молоці розвести дріжджі з двома столовими ложками цукру, залишити щоб забродило. Коли утвориться пінка додати топлене тепле масло, жовтки розтерті з рештою цукру, додати трошки солі та сметану.

Борошно просіяти. Вимісити пухке тісто, викласти у глибоку миску, накрити харчовою плівкою або рушничком і залишити на 1 годину, щоб добре підійшло. Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна.

Потім поділити на кусочки (у мене по 70 грамів), сформувати кульки, прикрити, і залишити на 15-20 хвилин.

Розтачувати не дуже тонко, викласти шматочки ковбаси та сиру, сформувати булочки.

Дати трошки підійти, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом.

Випікати при 200° 20 хвилин. Стежте за своєю духовкою!

Таке тісто можна використовувати для будь яких булочок, пирогів з різними начинками а також для смаження на олії.

Рецепт – ‎Оля Михайлюк.

Фото – ‎Оля Михайлюк.

Смачного усім!