Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів

У цьому рецепті знаменитий Наполеон буде готується на основі двох видів коржів. Вийде торт особливо смачним!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Інгредієнти для коржа №1:

  • 250 г вершкового масла;
  • 200 г борошна.

Інгредієнти для коржа №2:

  • 200 г сметани жирністю 20%;
  • Два яйця;
  • 300 г борошна (може знадобитися додаткова до 150 г);

Інгредієнти для крему:

  • 6 жовтків;
  • 200 г масла вершкового;
  • 375 мл молока;
  • ваніль;
  • Три ст. ложки борошна;
  • Три ст. ложки будь-якого крохмалю;
  • 250 г цукру.

Поетапний процес приготування Наполеона

Готуємо два види коржа

Масло розтопіть і вмішайте в нього борошно. З першим тістом все.

У яйця додайте сметану, додайте дрібку солі і перемішайте. За три рази всипте борошно, домішуючи його. Друге тісто готове.

Посипте робочу поверхню борошном. Перше тісто розподіліть зверху другого. Загорніть в рулет, а після складіть в 4 рази. Трохи вимісіть, але при цьому не потрібно, щоб два види тіста вмісились один в одного.

З’єднані два види тіста оберніть плівкою і помістіть в холодильну камеру мінімум на 5 годин (можете залишити на всю ніч).

Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів

Готуємо крем

Нагрійте молоко. На вогонь слабкої інтенсивності помістіть жовтки і нагрійте, помішуючи.

Всипте в жовтки ваніль, частинами вливайте гаряче молоко і при цьому помішуйте. Потім вмішати борошно і крохмаль. Заваріть крем.

Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів

Масло вершкове збийте і поступово з’єднайте з остившім кремом. Гарненько збийте.

Готуємо коржі

Вийміть тісто з холодильника і залиште на столі ненадовго. Після цього розділіть його на 12 шматків і розкатайте кожен.

Проколіть всі отримані коржі за допомогою вилки. Помістіть в духовку, яку попередньо нагрійте до 180 °. Випікайте до готового стану.

Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів

Коржі обріжте, щоб були рівненькі, а обрізки перетворите в крихту для посипання.

Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів

Складання торта

Змастіть дно посуду невеликою кількістю крему.

Покладіть корж і покрийте кремом. Таким чином зберіть весь торт.

Кремом також потрібно змастити боки і верхівку десерту. Посипте крихтою і помістіть на ніч в холодильну камеру.

Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів
Рецепт улюбленого «Наполеона» з 2 видами смачних коржів