Салат з квасолі та баклажанів на зиму. Найкраща консервація, яку можна заготувати для всієї родини. Вона з’їдається дуже швидко, не встигаю діставати

Така квасоля з баклажанами дуже смачна виходить. Цей салат нас радує всю зиму. Баночку за баночкою відкриваємо.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Складові:

  • 2 кг баклажанів;
  • 0,5 кг квасолі;
  • 1,5 кг помідор;
  • 0,5 кг солодкого перчика;
  • 0,5 кг моркви;
  • 200 г часнику;
  • 2 ст. л. солі;
  • 0,5 склянки цукру (обсяг 250 мл);
  • 350 мл соняшникової олії, рафінованого;
  • 100 мл оцту.

Приготування:

Квасолю гарненько замочити у воді на всю ніч, після чого добре промити її і варити майже до готового стану.

Потім процідити квасолю на друшляк і відставити в сторону.

Помідори і часник необхідно перекрутити за допомогою м’ясорубки, морквину натерти на великій тертці, а баклажани і перець порізати у вигляді кубиків.

Всю цю масу перелити в каструлю, помістити на невеликий вогонь і закип’ятить, всипати сіль, цукор, влити оцет і олію. Поки закипить весь час потрібно ретельно помішувати.

Потім кинути туди всі інші овочі.

Коли вся маса закипить знову, потрібно тушити все, гарно помішуючи, ще пів години.

Після того в каструлю додати вже зварену квасолю і тушкувати ще 20 хвилин.

Потім, ще гарячий салатик розкласти по банках, які перед цим потрібно обов’язково простерилізувати. Закрити стерилізованими кришками.

Потрібно баночки перевернути і накрити чимось теплим.

Смачного!