Смачий рецепт домашньої аджики на зиму

Аджика на зиму варена – рецепт дуже смачний і практичний. Підходить взимку абсолютно до будь-якої страви: м’ясо, рис, спагетті, картопля … За рахунок яблук і моркви – має певну солодкість і не сильно гостра. Можна цей рецепт ще назвати – аджика з яблуками на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

  • помідори – 2,5 кг;
  • перець солодкий – 1 кг;
  • яблука – 1 кг;
  • морква – 1 кг;
  • перець гіркий – 2-3 шт
  • часник – 200 г;
  • цукор – 1 стакан;
  • сіль – ¼ склянки;
  • соняшникова олія – 200 г;
  • оцет – 200 г.

Приготування

Помідори миємо й розрізаємо на половинки або четвертинки.

Перець очищаємо від серцевини і теж ріжемо на частини.

У гіркого перцю тільки хвостик зрізаємо. Він так цілком і піде в м’ясорубку.

У яблук вирізаємо серцевину і розрізаємо на частини.

Морквину моєму, чистимо і ріжемо шматочками, які ваша м’ясорубка або блендер в стані перемолоти.

Тепер всі овочі пропускаємо через м’ясорубку або блендер.

Отриману овочеву суміш варимо 1 годину після закипання.

Потім вимикаємо вогонь і додаємо: цукор + сіль + оцет і соняшникову олію.

Часник, попередньо пропущений через м’ясорубку додаємо в самому кінці.

Аджику добре перемішуємо і викладаємо в простерилізовані банки. Стерилізувати банки з аджикою не потрібно.

Ароматна смачна аджика на зиму – готова. З цієї кількості продуктів виходить 9 півлітрових баночок.

Смачного!