ТБІЛІСІ, ЦЕНТР МІСТА. ЗАЙШЛИ В ХІНКАЛЬНЮ. АСОРТИМЕНТ ВЕЛИЧЕЗНИЙ. ЗАПИТУЄМО У ОФІЦІАНТКИ…

Тбілісі, центр міста. Зайшли в хінкальню. Асортимент величезний. Тут тобі і з бараниною, і з яловичиною, і з творгом, і зі шпинатом, і з грибами, з картоплею, і з … Загалом 16 видів. Запитуємо у офіціантки, що порадить:

– Все смачно! Беріть будь-які.

– А баранина або яловичина?

– Які любите, ті і беріть.

– А зі шпинатом смачні?

– Смачні … напевно … Ми, грузини, такі не їмо. Хінкалі повинні бути з м’ясом.

– Розумієте, у нас в Києві такого асортименту хінкалі я не бачив …

– А ви з України? Тоді беріть з м’ясом. Тільки! Вам сподобається. А шпинат, картоплю і гриби нехай замовляють інші. Ми м’ясоїди. Шпинат, він для хіпстерів.

Замовили. З’їли. Це виявилося очешуітельно смачно і дешевше ніж в Києві. Тонке тісто, ніжне м’ясо, чудовий “сік” всередині. Йдучи дякуємо офіціантці. Вона говорить:

– У їжі, як в моді. Є модні страви, а є вічні. Іноді це одне і теж. Але рідко. Можна намагатися бути модним, а можна отримувати задоволення від життя. Насолоджуйтесь тим, що подобається.

Ось так-то … У всьому є своя філософія.

Борислав Береза

Що ви про це думаєте?