У 100 разів краще, ніж кетчуп. Домашній соус на зиму

Я більше не купую кетчупи з незрозумілим складом в магазинах. Тепер я готую соус, який закриваю на зиму! Намагаюся завжди заготовити побільше, щоб вистачило до нового сезону.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти, які потрібні:

  • Помідори – два кілограм чистого ваги, обрізаних від всього зайвого;
  • Перець – два кілограм чистого ваги, тобто очищені від насіння і плодоніжок;
  • Часник – 100 г, без лушпиння;
  • Сіль – одна стол. ложка з невеликою гіркою;
  • Цукор – 2/3 склянки;
  • Ароматні трави – пів чайн. ложки, але можна без них;
  • Олія соняшникова рафінована – 2/3 склянки;
  • 70% -а оцтова есенція – одна чайн. ложка.

Переходжу до процесу приготування

Спочатку підготовляю всі овочі: мию і очищаю.

Два раз перекручую за допомогою м’ясорубки помідори і часник.

В отриману масу всипаю сіль, цукор, вливаю олію, додаю трави і розміщую на вогонь середньої інтенсивності.

В цей час стерилізують кришки і банки. Перші кип’ячу у воді, і другі тримаю над парою. За часом – 10-15 хвилин.

Дрібненько шаткую болгарський перчик. Я роблю це на електро шинковці, але якщо ви будете різати перець ножем, то краще це зробити заздалегідь.

Коли овочева маса закипіла, закидаю в неї перець, перемішую і варю 20 хвилин.

Після цього вимикаю, вливаю оцтову есенцію і гарненько розмішую.

Потім відразу ж розкладаю по банках і наповнюю їх до самого краю, щоб при закатування соус почав стікати по ємності. Роблю я це для того, щоб не було повітря.

Після закатування перевертаю всі баночки і накриваю ковдрою. Залишаю на 24 години.