Вишукана святкова закуска – консервовані кабачкові рулетики. На святковому столі вони розлітаються одні з найперших, а всі гості відразу питають рецепт. Неймовірно смачно і дуже красива подача

Якщо у вас ще залишилися кабачки, спробуйте зробити цю вишукану консервацію. Такої красивої подачі я ще не бачила, а коли спробувала, негайно захотіла і собі закрити кілька баночок на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Пропоную рецепт однієї дуже цікавої закуски- консервованих кабачкових рулетиків. На святковому столі вони розлітаються одні з найперших, особливо, полюбляють їх чоловіки.

Необхідні інгредієнти:

  • Кабачки.
  • Морква.
  • Перець болгарський (червоний).

Отже, на дно банки (0,5 л) кладемо:

  • Суцвіття кропу.
  • Петрушка – 2-3 гілочки.
  • Суміш перців – 5 горошин.
  • Перець духмяний – 2 горошини.
  • Часник – 3 зубці.
  • Цибуля – 2 кільця.
  • Перець чилі – 2 невеличких шматочки.

Покроковий рецепт приготування:

Кабачки беремо в довільній кількості (нарізаємо тоненькими слайсами – по довжині-овочерізкою).

2-3 морквини нарізаємо невеличкими брусочками. 2-3 штуки болгарського перцю червоного – смужками.

Переходимо до формування рулетиків. На край слайса- кабачка кладемо брусочок моркви та смужку перцю. Згортаємо рулетиком та тісненько складаємо в банки, заповнюючи її до верху.

Готуємо маринад:

  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет – 100 мл.

Заливаємо банки з рулетиками та стерилізуємо 5 хвилин. Закатуємо металевими кришками та вкриваємо до повного охолодження.
Маринад з розрахунку 4 банки по 0,5 л.