Я багато років шукала саме цей рецепт пирога. Тепер завжди буду готувати тільки його

Картопляний пиріг — це завжди смачно, особливо коли його готує мама. Цей смак я пам’ятаю ще з дитинства, тому зараз готую улюблену страву лише за маминим рецептом. Спробуйте приготувати пиріг з тонкого тіста на кефірі і без дріжджів — вам точно сподобається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Молоко 250 мл
  • Кефір 100 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 500 г

ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ ТІСТА

  • Масло вершкове 82,5% 100 г (розтопити)
  • Картопля 6 шт.
  • Петрушка (зелень) на смак
  • Кріп на смак
  • Олія соняшникова 30 мл
  • Сіль на смак

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішайте в глибокій посудині молоко, кефір, розпушувач, сіль та все ретельно змішайте за допомогою вінчика. Потім порційно додавати борошно й замішувати тісто. Воно не має бути липким, а за консистенцією — середньої м’якості. Готове тісто ділимо на 4 частини й залишаємо на 10 хвилин.  

Пучок зелені промити та порубати, картоплю відварити та розтовкти в пюре. Змішати з зеленню, додати ще вершкове масло, посолити й перемішати. Візьміть одну частину тіста й розкатайте в пласт. Потім зверху слід все змастити вершковим маслом, рівномірно руками. 

Тепер краї слід скласти до центру й знову змастити маслом. 

Складаємо тепер протилежні краї навхрест й теж змащуємо це маслом. З кола у нас вийшла смужка тіста.

Продовжуємо складати краї та не забуваємо змащувати вершковим маслом, щоб з тіста вийшов квадрат. 

Тепер слід розкачати в тонкий пласт другу частину тіста, по центрі викласти готовий квадрат. 

Тепер його запаковуємо у готовий пласт, спершу поклавши нижній шар, верхній, потім по черзі бічні. Кожен шар також слід змащувати вершковим маслом. 

З 4 коржів у вас має вийти дві заготовки, які потім слід покласти на 10 хвилин в морозильну камеру, потім вийняти й розкатати все. Змастити вершковим маслом, викласти начинку, потім загортаємо в половинки тіста, змащуємо між ними вершковим маслом й защипуємо краї. 

#

#

Пергаментом застелити деко й викласти заготівлю швом вниз. Все змастити жовтком й зробити розрізи навскоси. Розігріти до 180 градусів духовку та випікати до рум’яності.

З такого тіста можна готувати пироги з різноманітною начинкою, навіть з яблук.