Як приготувати легкий салат з бужениною і огірком

Салат з бужениною і огірком — це ситна, але в той же час легка і ніжна закуска. Подавати можна і в якості простого перекусу, і як закусочна страва на будь-який стіл. Інгредієнти дуже вдало поєднуються один з одним: буженина і яйце надають ситість, а огірок — свіжість.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Головний інгредієнт салату з бужениною — м’ясо. Тому підійти до його вибору варто відповідально, адже від продукту залежить смак всієї страви.

Любителям червоного м’яса рекомендуємо вибрати свинячу буженину. Але продукт з курки зробить салат ніжнішим. Зверніть увагу і на огірок. Якщо шкірка гірка, її краще зрізати. До речі, взимку можна замінити свіжі огірки на солоні.

Складові

  • Огірки — 2 шт.
  • Буженина — 200 г
  • Твердий сир — 70 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Майонез — за смаком
  • Кріп — за смаком
  • Часник — за смаком

Приготування

Наріжте огірки і буженину тонкою соломкою.

Відваріть яйце і натріть його разом з сиром на грубій терці.

Посічіть кріп і пропустіть через прес часник. Додайте ці інгредієнти в салат, заправте майонезом і перемішайте.

Додавайте кріп та іншу зелень в салат з бужениною і сиром. Регулюйте кількість часнику за смаком. Якщо любите попікантніше, додайте більше зубчиків. До речі, салат можна не солити: зазвичай буженина вже солона і перчена.