Відмінний рецепт з 90-х років: медові домашні пряники
Хочемо поділитися з вам рецептом приготування смачних домашніх пряників. Приготуйте їх вдома, вони обов’язково вам сподобаються.
Якщо у вас в холодильнику залежався кефір, ні в якому разі не виливайте його, адже можна приготувати смачні домашні пряники.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Публікація
Пропонуємо вам відмінний рецепт з 90-х років. Збережіть, щоб не загубити!
Необхідні інгредієнти:
• кефір (або кисле молоко) — 350 мл;
• цукор — 200 гр;
• жовток — 2 шт, білок — 1 шт;
• мед — 1 ст. ложка;
• олія — 3 ст. ложки;
• сода — 1 ч. л. (неповна);
• приблизно 4 склянки борошна.
Для помадки:
• білок — 1 шт;
• цукор — 3 ст. ложки.
Процес приготування
- Жовтки з одним білком (а другий білок відокремити на помадку) і медом збити з цукром, влити цю суміш в кефір і олію. Ще раз злегка збити.
- Всипати поступово просіяне борошно з содою (оцет не потрібен, соду погасить кефір) і замісити НЕ круте тісто.
- Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см, видавити формочкою кружечки, скласти їх на пергамент на деко на невеликій відстані один від одного і випікати 25 хвилин при температурі 180 -190 градусів.
- Поки печуться пряники, приготуємо помадку: збити вінчиком один білок з 3-ма ложками цукру до повного його розчинення. Не потрібно збивати до крутих стійких піків, а тільки до тих пір, як білки стануть білими і розчиниться цукор.
- Після закінчення 20-25 хвилин, пряники вийняти з духовки, швидко намазати їх збитим білком (дуже зручно для цієї мети використовувати силіконову щіточку), можна в два шари, як у мене, і назад в духовку ще на 10 хвилин.
Потім вийняти пряники з духовки і перекласти на блюдо. Домашні пряники на кефірі з медом готові.
Смачного!
А ви готували такі пряники? Не забудьте поділитися враженням в коментарях.