Хліб за 5 хвилин від Наталі! Рецепт господині з Канади

Дуже смачний і простий рецепт хліба, який завжди чудово виходить.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла – 375 мл;
  • борошно – 500 г;
  • дріжджі свіжі – 15 г або сухі – 5 г;
  • сіль – 1.5 ч.л;
  • ємність з кип’ятком в духовку – 300 мл.

Процес приготування хліба

У теплій воді розводимо дріжджі, сіль.

Борошно просіваємо і всипаємо в рідку основу.

Швидко змішуємо вінчиком. У вас має вийти досить липке тісто.

Накриваємо тісто плівкою і робимо в ній маленьку дірочку, щоб виходив вуглекислий газ. Залишаємо в теплому місці на 2 години.

Порада: тісто ви можете зберігати в холодильнику протягом 2 тижнів або відразу приступати до формування хліба. Можна щоранку брати трохи тіста і випікати свіжий хліб до сніданку.

Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, обминаємо, формуємо буханку, складаємо, потім витягуємо і знову формуємо буханку. Робимо надрізи.

Форму, в якій будете пекти, ставимо в духовку і нагріваємо при 230 градусах протягом 30 хвилин.

Виймаємо форму, укладаємо пергамент і батон, ставимо в духовку.

Вниз духовки ставимо ємність з кип’ятком.

Випікаємо близько 30 – 40 хвилин при 230 градусах. Охолоджуємо і подаємо до столу.

Хліб за 5 хвилин від Наталі! Рецепт господині з Канади

Не вдається скопіювати.