Ароматні і повітряні булочки з яблуками. Як пух, повітряні!
Тісто дуже м’яке, начинка ніжна!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні інгредієнти:
Стакан 250 мл
- молоко – 1 ст.
- борошно – 3.5 ст.
- дріжджі – 8 гр., або 4 гр сухих
- цукор – 3 ст.л.
- вершкове масло – 40 гр
- дрібка солі
- ванілін
- яйце – 1 шт
Для начинки:
- яблука – 700 – 800 гр
- цукор – 3 ст.л
- сік половини лимона або родзинки
- кориця
Процес приготування булочок з яблуками
Виливаємо в миску склянку теплого молока, цукор і дріжджі. Відставляємо на 5-10 хвилин.
Потім вбиваємо куряче яйце, ванілін і всипаємо поступово борошно, замішуючи тісто. У процесі замішування додаємо сіль і розм’якшене вершкове масло. Продовжуємо замішувати тісто, додаючи поступово решту борошна.
Тісто має вийти м’яким і не липучим до рук. Викладаємо тісто назад в миску, накриваємо харчовою плівкою і відставляємо приблизно на 1-2 години, до збільшення в об’ємі в два рази.
Готуємо начинку. Яблука помити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками. Потім відправляємо їх на сковороду, посипаємо цукром, скроплюємо соком лимона. Перемішуємо і тушкуємо 15-20 хвилин, до повного випаровування рідини.
Додаємо корицю, перемішуємо і відставляємо до повного охолодження.
Підминаємо тісто і ділимо його на рівні частини. Кожен шматочок скачуємо в кульку і накриваємо харчовою плівкою, залишаючи на 15 хвилин.
Присипаємо робочий стіл борошном, формуємо з кожного кружечка тіста пиріжок, поклавши в центр начинку.
Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо пиріжки на деко і відставляємо ще на 15-20 хвилин.
Потім змащуємо збитим яйцем і посипаємо за бажанням: коричневим цукром, кунжутом, маком.
Відправляємо випікатися в духовку при температурі 180 градусів на 15-20 хвилин. Готовим пиріжкам даємо охолонути і подаємо до столу для сімейного чаювання. Готуйте з задоволенням і смачного!