Без масла. Дуже м’який і пишний кекс до чаю за 5 хвилин
Простий рецепт кексу, який може вас виручати щоразу, коли на порозі з’являються гості.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами mandarynka.com.ua
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- сіль і ванілін по щіпці;
- цукор – 150 г;
- сік апельсиновий, кефір по 125 мл;
- цедра апельсина;
- сода – чверть ч.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- борошно – 260 г.
Процес приготування
Продукти повинні бути кімнатної температури. Духовку включаємо на 180 градусів.
Змішуємо цукор, ваніль і сіль, яйця, цедру апельсина. Перемішуємо вінчиком. За смаком додайте куркуму.
Кефір і сік змішуємо. Можна обійтися або кефіром або тільки соком.
Виливаємо масу в яєчну, перемішуємо.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, вимішуємо тісто.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо кекс близько 40 хвилин.
Порада: щоб кекс вийшов дуже ніжним і повітряним, борошно просійте 2 рази. За бажанням полийте глазур’ю з пудри і соку апельсина.