Вишневі гілочки – не пропустіть період заготівлі!
Вишневі гілочки позбавлять від солей – не пропустіть період заготівлі!
Знаю простий і ефективний засіб, перевірений не тільки на особистому досвіді, а й на моїх рідних.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Ранньою весною, коли починають набухати бруньки, нарізати гілочок не щеплених вишень, вимити їх, посушити (можна запастися на весь рік).
Нарізати відрізками довжиною 8-9 см і приготувати відвар: взяти гілочок в обхват великого і середнього пальців, покласти в 2-літрову емальовану каструлю/залити доверху водою, пропущеною через фільтр, довести до кипіння і кип’ятити 8-10 хвилин.
Зняти з вогню, поставити в тепле місце, укутавши, на півгодини. Відвар готовий. Пити по одній склянці з медом по 4-5 разів на день. Гілочки можна використовувати декілька разів, заливаючи водою доти, поки вони не віддадуть свої цiлющі властивості, тобто поки відвар не стане неприємним на смак.
Пити 10 днів, потім 10 днів перерва. І так – три рази.