Всього з 2 плавлених сирків. Ви приготуєте велику миску печива
Печиво можна використовувати як основу для закусок – викладіть паштет, сирну масу або сирок з часником і вийде дуже красиво і смачно.
Про це пише Мій Світ, за матерілами Мандаринка
Інгредієнти:
сирок плавлений – 200 г;
борошно – 1 стакан;
яйце – 1 шт;
масло вершкове – 80 г;
молоко – 2 ст.л;
цукор – 1 ч.л;
сіль – половина ч.л;
розпушувач – 1 ч.л;
кунжут.
Процес приготування
Плавлений сирок краще трохи заморозити, щоб було легше натирати на великій тертці.
Натерли і змішуємо зі збитим віночком яйцем.
Вершкове масло розтоплюємо, охолоджуємо до кімнатної температури і з’єднуємо з сирком, додаємо цукор і сіль, перемішуємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо, всипаємо в масу і вимішуємо тісто.
Тісто має бути м’яким, якщо липне до рук – додаємо трохи борошна і ще раз вимішуємо.
Робочу поверхню присипаємо борошном, розкачуємо тісто в пласт, його ріжемо на 2 частини.
Кожну частину звертаємо в рулет і ріжемо на порційні шматочки.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво, змащуємо молоком і присипаємо кунжутом.
Нагрівання духовки – 180 градусів, час випікання – 15 хвилин.
Порада: солі в тісто ви можете додати трохи більше, тоді у вас вийдуть смачні солоні печеньки для закуски або до пива. Крім кунжуту, готове печиво можна також присипати сіллю і перцем.