В мережі з’явилось звернення турецьких інвесторів компанії «МЕСА-ДОРБУД» до Зеленського

В мережі з’явилось звернення у якому турецька компанія «МЕСА-ДОРБУД» просить президента України Володимира Зеленського взяти під особливий контроль і забезпечити об’єктивне розслідування провадження щодо відчуження майна компанії для будівництва доріг.

Про цю проблему повідомив фінансовий директор компанії «МЕСА-ДОРБУД» Віталій Трошин на прес-конференції в УНІАН. Фото з прес-конференції в УНІАН «У нас залишається шанс звернутися до президента з проханням взяти під особливий контроль це провадження, забезпечити об’єктивне розслідування.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Ми повинні показати іноземним інвесторам, що Україна — безпечне місце для вкладення інвестицій та ведення бізнесу. Також ми звернулися з проханням про допомогу з офіційними листами до генерального прокурора, в національну поліцію і до глави МВС Арсена Авакова», — розповів він. За словами Трошина, зараз техніка компанії перебуває під контролем «Комунтранс», і її збереження викликає великий сумнів. «Ми змушені звернутися до президента, так як інших варіантів не залишається. Раніше один із засновників надіслав листа президентові. Ситуація така. В результаті шахрайських дій, підприємство «Комунтранс» отримало право суборенди на нашу техніку, а в подальшому за допомогою таких самих шахрайських дій — стало власником нашої техніки», — заявив він. Трошин зазначив, що за даним фактом було відкрито кримінальне провадження в Броварському відділі поліції. «Слідство ведеться неефективно. Судом Броварського району повністю заблоковані всі слідчі дії. Зокрема, немає арешту, не забезпечене збереження речдоків, накладено заборони на виїмку документів, пов’язаних з переоформленням техніки. Також суд відмовив у відкритті фіндокументаціі, яка задіяна в злочинному ланцюжку за фактом заволодіння майном. Також паралельно йдуть суди в Бориспільському суді, куди наші адвокати не запрошуються», — сказав він.