В Єрусалимському храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь

Сьогодні в Єрусалимському храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь. Це свідчить про те, що Бог явив милість людям.

Цього року у зв’язку з пандемією, в перше за всю історію це відбулося без паломників. Зокрема, кожен православний  вірить, що у той рік, коли не зійде Благодатний Вогонь, світ спіткає катастрофа.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Храм Гробу Господнього збудований на тому місці, де була Гробниця Ісуса Христа. Саме тут з’являється Благодатний Вогонь.

За традицією всередину каплички заходять два священнослужителя. Ієрархи залишаються в дуже простих одежах без поясів. Це пов’язано з тим, що, коли Свята Земля належала Османській імперії, турецькі охоронці, що не могли повірити у диво Вогню, ретельно перевіряли саме пояси, щоб там не сховали сірники. Зараз функція перевірки перейшла у спадщину ізраїльським полісменам.

Також слід зазначити, що скептики постійно намагаються викрити сходження Благодатного Вогню. Вони переконані, що священики мають при собі сірники, натерті мастилами нитки, і лампади в схованці. Вони не можуть пояснити тільки одне. Так, одну колонну на вході до храму вогонь розколов навпіл на очах сотень людей. Це сталося на Великдень у 1580 році, коли православних за наказом султана виставили геть за двері.

Цей вогонь вважають цілющим, він не залишає опіків та допомагає подолати багато хвороб.