Дзеркальна шоколадна глазур для торта! Простий рецепт

Дуже часто неправильно зроблена глазур, псує не тільки зовнішній вигляд десерту, а й його смак. Пропонуємо вам рецепт дуже простої глазурі для будь-якого десерту.

Про це пише Мій Світ, за аматеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молочний шоколад – 170 г;
  • молоко згущене – 200 г;
  • мед – 160 г;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 170 г;
  • желатин – 1.5 ст.л.

Заливаємо желатин 40 мл води і залишаємо до повного набухання. Це займе хвилин 20.

Змішуємо воду з медом і цукром і ставимо ємність на вогонь, доводимо до кипіння і кип’ятимо всього 2 хвилини.

Знімаємо з вогню і виливаємо в каструлю желатин зі згущеним молоком.

Шоколад нарізаємо на шматочки і кладемо їх в нашу гарячу суміш, все ретельно мішаємо, щоб шоколад швидко розтопився і маса стала повністю однорідною.

Щоб прибрати з майбутньої глазурі бульбашки, проціджуємо масу через сито.

Щоб вдало покрити торт або тістечка глазур’ю, кладемо їх на решітку, а під неї ставимо піднос, щоб в нього стікала зайва шоколадна маса.

Поливають глазур’ю завжди з середини круговими рухами, поступово збільшуючи амплітуду. Тієї масою, що стікала в піднос, акуратно змастіть боки торта, щоб він весь вийшов дзеркальним. Десерт ставимо в холодильник щоб глазур добре ущільнилася.

За цим рецептом можна робити не тільки шоколадну, а й різнобарвну глазур.

Не вдається скопіювати.