Додаємо їх в пиріг і отримуємо торт. Давно шукала саме цей рецепт
Цукровий пиріг, який можна сміливо назвати тортом, готується з опарою. Так, це займає час, але результат того вартий.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування опари вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- дріжджі сухі – 2 ч.л;
- молоко тепле – 100 мл;
- цукор – 1 ст.л;
- борошно – 1 ст.л.
Для приготування тіста необхідно:
- масло вершкове – 100 г;
- яйця – 2 шт;
- ванільний цукор – пакетик;
- борошно – 250 г;
- сіль – щіпка.
Для посипання візьміть:
- вершки жирні – 190 мл;
- цукор – 150 г;
- масло вершкове – 50 г.
Процес приготування торта
Розводимо в теплому молоці цукор і дріжджі. Борошно і залишаємо на 15 хвилин під рушником в теплому місці.
З’єднуємо яйця, сіль, ванілін і розм’якшене вершкове масло, вимішуємо до однорідності, додаємо опару і вимішуємо ще раз.
Борошно просіваємо і додаємо в тісто, вимішуємо. Маса буде липкувата – це так і потрібно.
Накриваємо тісто плівкою і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Для крихти змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і відправляємо в холодильник.
Викладаємо тісто у форму з діаметром 21 см, накриваємо плівкою і ще раз залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Змоченою у воді шпажкою робимо в тісті дірочки і посипаємо поверхню крихтою.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, випікаємо 20 хвилин.
Коли ви виймете пиріг з духовки, відразу полийте його вершками і знову поверніть в духовку на 10 хвилин.
Порада: щоб тісто вийшло саме таким, як треба, готуйте його з продуктів кімнатної температури.