Домашня куряча самса з хрусткою скоринкою. Смачна та ситна страва

М’ясо курки загорнуте в хрустке листкове тісто – це неймовірно смачна страва. Вона підійде до вечері чи сніданку для всієї родини. Щоб приготувати самсу, прийдеться трішки попотіти, але вона того варта.

Пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Інгредієнти:

Пшеничне борошно 250 гр.;

Вершкове масло 100 гр.;

Куряче м’ясо 700 гр.;

Холодна вода 100 гр.;

Ріпчаста цибуля 200 гр.;

Жовток курячого яйця;

Кунжут;

Сіль;

Перець мелений.

Спосіб приготування:

До каструлі покладіть борошно змішане з сіллю та натріть на терці з великими отворами охолоджене вершкове масло. Перемішайте його з борошном, щоб утворились крихти.

Влийте холодну воду, замісіть тісто та поставте на пів години в холодильник.

Почистьте цибулю та поріжте дрібними шматками.

Так само подрібніть куряче м’ясо.

Все покладіть у миску, посоліть, поперчіть та перемішайте.

Розділіть тісто на дві частини. З однієї розкатайте товстеньку ковбасу та розріжте її на 7 однакових частин. Другу частину тіста поверніть до холодильника.

Розкатайте шматок тіста в тонкий круглий пласт завширшки 12 см та викладіть на середину гіркою начинку.

З трьох сторін по черзі підніміть краї тіста та защипніть їх між собою, щоб утворився трикутник.
Так робіть з іншим тістом та начинкою.

На застелене папером для випікання деко викладіть самсу та змастіть збитим жовтком з ложкою води. Потрусіть верх кунжутним насінням.

Випікайте самсу 40-50 хвилин до утворення ніжно-золотистої кірочки в розігрітій духовці до 180 градусів.

Їсти можна самсу гарячою, але холодна вона також смачна.

Смачного!