Домашня шаурма — 6 смачних рецептів приготування. Більше не потрібно купляти на базарі.
Любите шаурму, але боїтесь купувати її у метро? Правильно робите! Приготувати смачну страву можна на власній кухні з продуктів, які купуєте у перевірених продавців. Пропонуємо перелік цікавих рецептів шаурми, які будуть неймовірно смачні та корисні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
1. Домашня шаурма з вареною ковбасою та овочами.
Складові:
- Прямокутний лаваш 2 шт.;
- Капуста пекінська 5-6 листків;
- Варена ковбаса або шинка 400 гр.;
- Голландський сир 150 гр.;
- Свіжий огірок 2 шт.;
- Морква по-корейськи 200 гр.;
- Свіжі помідори 2 шт.;
- Кетчуп 2 ст. л.;
- Майонез 2 ст. л.;
- Зелень свіжа 1 пучок.
Спосіб приготування:
- На лаваш покладіть обсмажені шматочки ковбаси, порізані брусочками огірки, скибочками помідори, капусту дрібно пошатковану, зелень, моркву по-корейськи, натертий сир, сітку з майонезу та кетчупу.
- Загорніть краї та згорніть лаваш рулетом.
- Обсмажте його з обох боків на сковороді з потовщеним дном.
2. Шаурма домашня швидкого приготування.
Складові:
- М’ясо куряче 200 гр.;
- Прямокутний лаваш 2 шт.;
- Свіжа капуста 100 гр.;
- Морква по-корейськи 100 гр.;
- Помідори черрі 4 шт.;
- Огірки свіжі 1 шт.;
- Кетчуп шашличний 2 ст. л.;
- Майонез домашній 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Покладіть на лаваш дрібно нашатковану капусту, обсмажену шматочками курятину, полийте кетчупом, зверху огірки кружечками, помідори тонкими скибочками, моркву по-корейськи та майонез.
- Загорніть краї лаваша, скрутіть рулетом та поставте в мікрохвильову піч на декілька хвилин.
3. Рецепт домашньої шаурми з курячим філе.
Інгредієнти:
- Прямокутний лаваш 2 шт.;
- Філе куряче 300 гр.;
- Цибулина 1 шт.;
- Капуста свіжа 200 гр.;
- Свіжий огірок 1 шт.;
- Свіжі помідори 2 шт.;
- Кетчуп шашличний 5 ст. л.;
- Свіжий кефір 4 ст. л.;
- Майонез легкий 2 ст. л.;
- Часник 2 зубки;
Спосіб приготування:
- Очистьте й поріжте цибулю та куряче філе. Обсмажте їх на оливковій олії.
- Салат: капусту нашатковану посоліть, поперчіть, додайте майонез.
- З’єднайте кетчупу 5 ст. л та приправи 1 ч. л.
- З’єднайте кефіру 5 ст. л. з майонезом та часником пропущеним через прес.
- Намастіть першим, потім другим соусами лаваш, покладіть на край порізане на шматки куряче філе, далі капусту, помідори скибочками та огірки кружечками.
- Загорніть рулетом, підгинаючи один край та обсмажте з двох сторін на розігрітій пательні.
4. Домашня шаурма з м’ясом та свіжими овочами.
Складові:
- Лаваш прямокутний 2 шт.;
- М’ясо свіже 300 гр.;
- Капуста молода 100 гр.;
- Перець болгарський 0,5 шт.;
- Огірки молоді 1 шт.;
- Червоні томати 1 шт.;
- Зелень 1 пучок;
- Жирна сметана 2 ст. л.;
- Часник 3 зуб.;
- Цибуля червона, маринована у винному оцті з цукром та сіллю 1 шт.;
- Олія соняшникова 30 мл.
Спосіб приготування:
- Змішайте сметану, подрібнену петрушку, розчавлений й порізаний часник, сіль та перець.
- Змастіть лаваш соусом. Покладіть на нього овочеву начинку, порізане кубиками м’ясо та обсмажене в рослинній олії. Загорніть, підгинаючи один край лавашу рулетом та обсмажте на пательні до рум’яної скоринки.
5. Домашня шаурма зі смачною начинкою.
Інгредієнти:
- Лаваш прямокутний 3 шт.;
- М’ясо м’яка частина 400 гр.;
- Свіжий часник 2 зубчики;
- Червоні помідори 2 шт.;
- Капуста білокачанна 200 гр.;
- Свіжі огірки 4 шт.;
- Соус або кетчуп 3 ст. л.;
- Майонез легкий 3 ст. л.;
- Перець мелений чорний 0,5 ч. л.;
- Карі 0,5 ч. л.;
- Сіль морська 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- Порізане на шматки м’ясо обсмажте на пательні, додайте каррі, посоліть та поперчіть. М’ясо буде готове тоді, коли стане золотистого кольору.
- З однієї сторони лавашу розкладіть м’ясо, а поверх покладіть огірки соломкою, капусту та помідори тонкими пластинками.
- Підверніть краї лаваша та закрутіть у вигляді рулету.
- Легенько підсмажте шаурму на сухій сковороді до рум’яного кольору з обох сторін.
6. Шаурма у вірменському лаваші.
Інгредієнти:
- Тонкий прямокутний лаваш 2 шт.;
- Цибулина 1 шт.;
- Свіже м’ясо 350-400 гр.;
- Огірки 2 шт.;
- Пекінська капуста 100 гр.;
- Свіжі помідори 2 шт.
- Сметана жирна 3 ст. л.;
- Часник 3 зубки;
- Майонез легкий 2 ст. л.;
- Кріп свіжий 3 гілки.
Спосіб приготування:
- Змішайте сметану, майонез, подрібнений часник та нашинкований кріп.
- Розверніть лаваш, змастіть соусом, зверху покладіть обсмажене м’ясо, томати й огірки нарізані тонкими пластинками та капусту тоненько нашатковану.
- Верх ще полийте соусом та згорніть рулетом так, щоб краї були закриті. На грилі смажте до золотистої скоринки.
Смачного!