Домашній зефір — три найсмачніші рецепти. Це дуже просто і смачно.
Зефір – кондитерський виріб, що не приносить шкоди організму. Його можна їсти всім. Готується дуже легко, без випікання. Інгредієнти дуже прості.
Цей вишуканий десерт порадує вашу сім’ю і прикрасить святковий стіл.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Зефір з желатином і яблуком
Інгредієнти:
- яєчні білки – 2 шт.;
- яблука – 0,5 кг;
- вода 150-200 мл;
- цукор – 1 стакан;
- лимонна кислота – 0,5 ч. л.;
- желатин – 40 г;
- ванілін.
Приготування:
- Помити й почистити яблука, запекти в духовці, перебити на пюре (має вийти 300-350 г).
- Додати ванілін і лимонну кислоту.
- Ввести білки, збити до об’ємності.
- Желатин залити 100-150 мл води.
- У цукор влити 160 мл води, закип’ятити, варити 6-7 хвилин, щоб сироп став в’язким, залишити до охолодження.
- У пюре влити сироп, збити.
- Відтиснути желатин і додати в пюре, перемішати, знову збити.
- З маси сформувати зефір, залишити на 2-3 години в холодильнику для застигання.
Зефір без цукру з полуницею і гострим перцем
Інгредієнти:
- полуниця – 600 г;
- яблучне пюре – 50 г;
- яєчні білки – 8 шт.;
- агар-агар – 8 ч. л.;
- мед – 3 ст. л.;
- желатин – 40 г;
- 0,5-1 перець чилі.
Приготування:
- У агар-агар влити 100 мл води, залишити для набухання.
- Перебити на пюре полуницю, пропустити через сито, щоб отримати однорідну м’якоть.
- Перець почистити, дрібно порізати.
- Змішати яблучне і ягідне пюре, додати чилі і агар.
- Суміш варити на вогні 3-4 хвилини до однорідності.
- До піни збити білки, додати мед, знову збити.
- Додати теплу желейну масу, знову збивати до збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.
- Сформувати зефір, помістити в холодильник для застигання.
Дієтичний зефір
Інгредієнти:
- молоко – 120-150 мл;
- сир (жирність будь-яка) – 400-500 г;
- желатин – 15 г;
- цукрозамінник (фруктоза, стевія)
Приготування:
- Желатин залити 1/3 склянки молока, перемішати, залишити на 15 хвилин.
- Перебити блендером сир, додати цукрозамінник, збити.
- Решту молока долити до желатину, гріти на водяній бані до отримання однорідної суміші, помішуючи.
- Суміш влити в сир, перебити блендером, залишити на 15 хвилин для застигання.
- Сформувати зефір за допомогою кондитерського мішка.
- Помістити в холодильник для застигання.
Вдома можна приготувати не тільки білий , але й рожевий зефір. Для цього яблучне пюре слід трішки підфарбувати буряковим соком.
Для приготування глазурі, треба використати 2 шоколадки, вершкове масло та молоко: шоколад розтопити, додати трохи масла та молока, охолодити.
Кожен зефірчик опустити в глазур, помістити в холодильник до застигання.
Смачного!