Домашній рецепт тушкованої капусти з м’ясом

Домашній рецепт тушкованої капусти з м’ясом. Просто і дуже смачно!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Сад та город

Продукти:

Свиняча вирізка – 700 г;

Капуста білокачанна – 1,5 кг;

Томати протерті або свіжі – 200 г ;

Томатна паста – 1 ст. ложка;

Цибуля ріпчаста – 2 шт;

Морква – 1 шт;

Часник – 3 зубчики;

Олія рослинна – 50 г;

Лавровий лист – 2 шт;

Сіль за смаком;

Перець чорний мелений – за смаком;

Трави сушені (петрушка і кріп) – за смаком;

Зелень свіжа – для подачі (за бажанням).

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Капусту можна тушкувати з будь-яким м’ясом. У мене – свиняча вирізка.

М’ясо нарізати невеликими шматочками.

Капусту тонко нашаткувати.

Цибулю і часник почистити. Цибулю нарізати середніми кубиками. Часник нарізати невеликими шматочками.

Моркву очистити, натерти на крупній тертці.

У глибокій сковороді розігріти рослинне масло. У сковороду викласти м’ясо, обсмажити на середньому вогні, поки воно повністю не посвітлішає.

Додати до м’яса цибулю і часник. Перемішавши. Обсмажити до прозорості цибулі.

У сковороду додати моркву, перемішати. Потушити приблизно 2-3 хвилини.

Потім влити протерті томати. Додати сіль і перець, перемішати. Зменшити вогонь. Далі тушкувати м’ясо під кришкою на повільному вогні приблизно хвилин 10. При необхідності (якщо рідини мало або зовсім немає) додати трохи води.

До м’яса викласти капусту і тушкувати на повільному вогні під кришкою.

Капусту потрібно періодично помішувати, так як капуста буде осідати. Тушити приблизно хвилин 30-40, до готовності м’яса і капусти (під кришкою).

Потім капусту посолити, додати перець, сушену зелень, лавровий лист. Перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.

Тушкована капуста з м’ясом готова. Подавати, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!