Домашній сир — п’ять смачних рецептів для приготування

У магазинах продається великий асортимент сиру вітчизняного та закордонного виробництва. Та, якщо є бажання, кожна господиня з легкістю може приготувати сир власними руками.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

  1. Сир класичний.

Смачний бутерброд із чорного хліба або батона та шматочком ніжного й ароматного сиру, ідеально підходить на сніданок.

Інгредієнти:

  • Домашній кефір 1 л.;
  • Свіже молоко 1 л.;
  • Курячі яйця 6 шт.;
  • Сіль 4 ч. л.;
  • Перець червоний гострий 1 дрібка;
  • Зерна кмину 1 дрібка;
  • Часник 1 зубчик;
  • Свіжа зелень 1 пучок.

Спосіб приготування:

  1. Налийте у каструлю молоко та кефір й підігрійте на маленькому вогні слідкуючи, щоб суміш не закипіла.
  2. Збийте яйця із сіллю, додайте до молочної суміші та доведіть до кипіння. Коли відділиться сироватка зніміть з плити.
  3. Додайте до каструлі порізану дрібно зелень, гострий перець, часник пропущений через прес, добре перемішайте та відкиньте на друшляк.
  4. Перекладіть сир у марлевий мішок та підвісьте, щоб збігла вся сироватка.
  5. Далі покладіть сир під гніт та поставте в холодильник до ранку.

2. Сир з паприкою.

Рецепт сиру з пікантним й оригінальним смаком. Головне чітко дотримуйтесь інструкції приготування.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 2 л.;
  • Лимонна кислота ½ ч. л.;
  • Зелень базиліку;
  • Кмин, паприка по 1 ч. л.;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  1. Доведіть до кипіння молоко, додайте лимонну кислоту та мішайте поки не відділиться сироватка.
  2. Злийте суміш через сито, додайте подрібнену зелень, приправу та покладіть, загорнувши в марлеву тканину, під прес.
  3. Поставте у холодильник до ранку.
  4. Посоліть сироватку та покладіть сир у неї на декілька годин.
  5. Потім перенесіть на спеціальний дренажний килимок та підсушіть.

3. Сир домашній. 

Ніжний сир без додавання прянощів, дуже смачний та простий у приготуванні.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 2 л.;
  • Курячі яйця 6 шт.;
  • Домашній кефір 200 гр.;
  • Сметана жирна;
  • Сіль 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Налийте в каструлю молоко, кефір, підсоліть та підігрійте на вогні.
  2. Збийте сметану з яйцями в однорідну масу та додайте в молоко.
  3. Тримайте на вогні поки не виділиться сироватка.
  4. Злийте через сито та поставте в холодильник під гніт на 5 годин.

4. Пікантний твердий  сир.

Інгредієнти:

  • Кисле домашнє молоко 0,5 л.;
  • Свіже молоко 2 л.;
  • Курячі яйця 6 шт.;
  • Сіль 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте молоко з кисляком та поставте на вогонь.
  2. Збийте яйця, влийте у молоко, підсоліть, додайте подрібнений солодкий перець, кріп та тримайте на вогні поки сироватка не відділиться.
  3. Відкиньте сир на сито та поставте на 6 годин під важкий гніт.

5. Сир зі свіжою зеленню.

Ідеальне поєднання сиру із свіжою зеленню.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 3 л.;
  • Домашній кефір 1 л.;
  • Курячі яйця 3 шт.;.
  • Цукор пісок 2 ч. л.;
  • Сіль 2 ч. л.;
  • Свіжа зелень 2 ст. л.;
  • Курячий жовток 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Молоко поставте на вогонь, додайте збиті яйця, перед тим як молоко закипить влийте кефір, тримайте на вогні поки не почне відділятися сироватка.
  2. Процідіть суміш через сито, додайте рублену зелень, цукор, сіль та ретельно перемішайте.
  3. Покладіть сирну масу в марлевий мішок, зверху поставте важкий прес та перенесіть до холодильника.

Смачного!

Не вдається скопіювати.