Домашній сир — п’ять смачних рецептів для приготування
У магазинах продається великий асортимент сиру вітчизняного та закордонного виробництва. Та, якщо є бажання, кожна господиня з легкістю може приготувати сир власними руками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
- Сир класичний.
Смачний бутерброд із чорного хліба або батона та шматочком ніжного й ароматного сиру, ідеально підходить на сніданок.
Інгредієнти:
- Домашній кефір 1 л.;
- Свіже молоко 1 л.;
- Курячі яйця 6 шт.;
- Сіль 4 ч. л.;
- Перець червоний гострий 1 дрібка;
- Зерна кмину 1 дрібка;
- Часник 1 зубчик;
- Свіжа зелень 1 пучок.
Спосіб приготування:
- Налийте у каструлю молоко та кефір й підігрійте на маленькому вогні слідкуючи, щоб суміш не закипіла.
- Збийте яйця із сіллю, додайте до молочної суміші та доведіть до кипіння. Коли відділиться сироватка зніміть з плити.
- Додайте до каструлі порізану дрібно зелень, гострий перець, часник пропущений через прес, добре перемішайте та відкиньте на друшляк.
- Перекладіть сир у марлевий мішок та підвісьте, щоб збігла вся сироватка.
- Далі покладіть сир під гніт та поставте в холодильник до ранку.
2. Сир з паприкою.
Рецепт сиру з пікантним й оригінальним смаком. Головне чітко дотримуйтесь інструкції приготування.
Інгредієнти:
- Свіже молоко 2 л.;
- Лимонна кислота ½ ч. л.;
- Зелень базиліку;
- Кмин, паприка по 1 ч. л.;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Доведіть до кипіння молоко, додайте лимонну кислоту та мішайте поки не відділиться сироватка.
- Злийте суміш через сито, додайте подрібнену зелень, приправу та покладіть, загорнувши в марлеву тканину, під прес.
- Поставте у холодильник до ранку.
- Посоліть сироватку та покладіть сир у неї на декілька годин.
- Потім перенесіть на спеціальний дренажний килимок та підсушіть.
3. Сир домашній.
Ніжний сир без додавання прянощів, дуже смачний та простий у приготуванні.
Інгредієнти:
- Свіже молоко 2 л.;
- Курячі яйця 6 шт.;
- Домашній кефір 200 гр.;
- Сметана жирна;
- Сіль 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю молоко, кефір, підсоліть та підігрійте на вогні.
- Збийте сметану з яйцями в однорідну масу та додайте в молоко.
- Тримайте на вогні поки не виділиться сироватка.
- Злийте через сито та поставте в холодильник під гніт на 5 годин.
4. Пікантний твердий сир.
Інгредієнти:
- Кисле домашнє молоко 0,5 л.;
- Свіже молоко 2 л.;
- Курячі яйця 6 шт.;
- Сіль 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Змішайте молоко з кисляком та поставте на вогонь.
- Збийте яйця, влийте у молоко, підсоліть, додайте подрібнений солодкий перець, кріп та тримайте на вогні поки сироватка не відділиться.
- Відкиньте сир на сито та поставте на 6 годин під важкий гніт.
5. Сир зі свіжою зеленню.
Ідеальне поєднання сиру із свіжою зеленню.
Інгредієнти:
- Свіже молоко 3 л.;
- Домашній кефір 1 л.;
- Курячі яйця 3 шт.;.
- Цукор пісок 2 ч. л.;
- Сіль 2 ч. л.;
- Свіжа зелень 2 ст. л.;
- Курячий жовток 1 шт.
Спосіб приготування:
- Молоко поставте на вогонь, додайте збиті яйця, перед тим як молоко закипить влийте кефір, тримайте на вогні поки не почне відділятися сироватка.
- Процідіть суміш через сито, додайте рублену зелень, цукор, сіль та ретельно перемішайте.
- Покладіть сирну масу в марлевий мішок, зверху поставте важкий прес та перенесіть до холодильника.
Смачного!