Домашній цибулевий хліб! Нічого смачнішого ви ще не пробували!
Наші бабусі НЕ купували хліб у магазині: вважалося, що кожна господиня повинна вміти випікати пишний, м’який хлібець. Ми вже зовсім не ті: в магазині купуємо не тільки продукти першої необхідності, але і вареники, млинці, котлети.
Давайте спробуємо жити так, як наші предки: і спекти домашній Цибулевий хліб. Пробували такий коли-небудь? Ви знаєте, це щось, це просто чудо! М’який, вологий, ароматний, дуже смачний хлібець навіть порівняти ні з чим! А готується він абсолютно просто! Обов’язково спробуйте: порадуйте себе і близьких чудовою випічкою!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Необхідні інгредієнти:
– пшеничне борошно – 400 грам
– дріжджі сухі – 11 грам
– сметана – 1 столова ложка
– молоко – 200 мілілітрів
– цукровий пісок – 1 столова ложка
– сіль – 1 чайна ложка
– рослинна олія для обсмажування цибулі – 50 мілілітрів
– цибуля ріпчаста – 300 грам
Як приготувати домашній Цибулевий хліб:
1. Ріпчасту цибулю очищуємо, нарізаємо дрібно і обсмажуємо до золотистого кольору в рослинній олії.
2. У невеликий посуд наливаємо тепле молоко, кладемо цукор, дріжджі, розмішуємо.
3. У велику миску просіваємо борошно, кладемо в неї сіль, розмішуємо, виливаємо дріжджі, решту молока, а не холодну сметану і цибулю зі сковороди: разом з рослинною олією.
4. Порада. Використовуйте густу домашню сметану, щоб в підсумки отримати смачну страву.
5. Замішуємо тісто: воно повинно вийти м’яким і еластичним. Накриваємо плівкою і залишаємо на годину. Через годину тісто проминаємо і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
6. Припудрюємо заготовку борошном, робимо ножем надрізи зверху, акуратно накриваємо рушником і залишаємо ще на 30 хвилин.
7. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Дістаємо з духовки, Накриваємо рушником: даємо відпочити і трохи охолонути.
Хлібець виходить по-домашньому ароматним, м’яким, пухнастим – справжня смакота!
Домашній Цибулевий хліб можна використовувати на бутерброди, подати до гарячих страв! Та й просто відламувати по шматочку і запивати молоком: нереально смачно. Коли я випікаю його, завжди згадую канікули у бабусі: який апетитний хліб вона діставала з печі. Повірте, в духовці він виходить не гірше. Спечіть, спробуйте – і насолодіться результатом. А потім Повертайтеся на наш сайт за новими рецептами. Смачного!