Домашні хачапурі по-грузинськи. Проста страва, яку усі так люблять
Пропонуємо приготувати дуже смачну страву грузинської кухні – хачапурі. Це дуже смачна та неперевершена страва, яка просто тане у роті. Кожна господиня в Грузії вміє готувати цю чудову страву. Тому й ми пропонуємо приготувати хачапурі за традиційним рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Для приготування вам знадобиться:
- Вода питна – 100 мл.;
- Молоко – 100 мл.;
- Дріжджі – 5 гр.;
- Цукор – 1 чайна ложка;
- Сіль – 0,5 чайної ложки;
- Борошно – 300 гр.;
- Олія рафінована – 30 мл.;
- Сир «Сулугуні» — 150 гр.;
- Сир «Адигейський» — 150 гр.;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Вершкове масло – 50 гр.
Спосіб приготування:
- Візьміть миску та змішайте воду та молоко, цукор та дріжджі. Додайте 2 столові ложки борошна та змішайте за допомогою вінчика. Залишіть суміш на 15 хвилин.
- Після додайте сіль та 300 гр. просіяного борошна та починайте замішувати тісто. Після перекладіть тісто на робочу поверхню та вимішуйте тісто на столі протягом 5 хвилин.
- Покладіть тісто до сухої місткості, накрийте рушником та залишіть в теплому, темному місці на 40 хвилин.
- Потім додайте олію та гарно вимісіть тісто на протязі 10 хвилин.
- Розділіть тісто навпіл. Скатайте їх у кульки. Залишіть постояти приблизно 10 хвилин.
- Сири натріть на великій тертці. Додайте спеції за смаком.
- Присипте борошном робочу поверхню та сформуйте коржик, завтовшки 5 мм. На краї покладіть трохи сиру та закрутіть краї, повинен утворитися човник. В середину покладіть сир.
- Випікати хачапурі при температурі 200 градусів 20 хвилин.
- Після покладіть сире яйце та вершкове масло та випікайте ще приблизно 7 хвилин.
Смачного!