Дуже ніжні і м’які пиріжки, яких не вистачить, скільки не напечи
Мені цей чудовий і новий для мене рецепт попався на очі на просторах Ютуб. Декілька днів назад я нарешті випробувала його в дії і отримала неймовірні пиріжки – просто космічно смачні і м’які. Однак мене спіткало серйозне розчарування – воно полягало в тому, що пиріжки вийшли такими смачними, що їх банально не вистачило. Мені варто було спекти дві порції замість однієї, тому незабаром я зайнялася їх приготуванням знову.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Ви тільки подивіться які вони вийшли пишні, ніби повітряні.
Рецепт, до речі, простий і зручний – ліпити з такого тісто дуже зручно і приємно. А головне, воно дуже смачне – як з’ясовується в результаті. Та й форма вироби виходить нетривіальною, не звична пиріжкова – вони швидше нагадують невеликі батони. Але ліпити їх навіть легше, ніж пиріжки звичної всім форми.
Результат мої очікування не те що перевершив, він їх просто обскакав. Тому я тепер всім рекомендую такі ось пиріжки.
Що для них знадобиться:
- 125 мілілітрів води (обов’язково теплої!).
- такий же обсяг кефіру (знову теплого).
- і ще стільки ж або трохи менше рослинної олії.
- столова ложка цукру.
- трохи солі.
- грамів 5 дріжджів.
- одне яєчко.
- в районі пів кілограма борошна.
- начинка на ваш вибір – наприклад, картопляне пюре із зеленню.
Готуємо:
Воду, кефір і рослинну олію заливаються в миску, перемішують. До речі, обсяг олії можна і зменшити – це ніяк не позначиться на готовому виробі. Далі в цю масу закидають яєчний білок, дріжджі, цукор і сіль. Розмішати потрібно дуже ретельно, а потім потихеньку засипати борошно (краще через сито) і вже формувати тісто. Воно виходить м’якеньке і трішки липке.
Далі потрібно почекати приблизно годину – поки тісто під рушником в теплому місці буде «підходити». Цей час витрачається з користю – на приготування начинки. Любителям солодкого можна запропонувати солодкі наповнювачі, любителям солоного і ситного – начинку з картоплі, наприклад.
Тісто, яке піднялося, потрібно душевно пом’яти і розділити на парну кількість частин – вісім або дванадцять, зробити з них кульки.
Далі розкачати його в млинець, викласти наповнювач і зробити конвертик-рулетик. Головне гарненько защипнути краї – і все, можна відправляти пиріжки на деко.
Потім змастити їх зверху яєчним жовтком і зробити надрізи, як у справжнього батона. Залишити пиріжки на деку ще на чверть години «дійти».
Півгодини при ста вісімдесяти градусах і смакота готова!