Дуже смачна домашня грибна ікра з морквою і цибулею
Готуємо домашню, смачнющу грибну ікру з морквою і цибулею. Таку ікру можна їсти зразу, а можна заготовити на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування візміть:
- кілограм грибів;
- дві цибулини;
- три невеликі морквини;
- масло рослинне;
- за смаком — сіль і перчик;
- столову ложку 9%-ого оцту;
- спеції — за бажанням.
Приготування
1. Відсортовані і очищені гриби варимо в чуть підсоленому розчині. Прибираємо пінку ложкою.
2. Шумівкою дістаю гриби на сито, щоб пішла зайва вода.
3. Поки вони остигають, готуємо цибулю з морквою. Цибулю нарізуємо маленькими кубиками, а морквину перекручуємо на м’ясорубці.
4. Розігріваємо на сковороді масло, в нього висипаємо цибулю і обсмажуємо її. Потім туди ж додаємо моркву і гриби. Заздалегідь моркву і гриби перекручуємо на м’ясорубці. Все смажимо близько 40 хвилин. Ретельно перемішуючи, щоб не пригорало.
5. Приблизно в середині тушіння додаємо спеції, перемішуємо і пробуємо на сіль, щоб можна було вчасно досолити. Ще потрібно додати лаврушку і оцет.
Якщо готується на зиму, лаврушку після виключення вогню прибрати. Якщо ж її плануємо з’їсти в найближчих пару днів, можна залишити.
6. Розкладаємо в підготовлені банки, накриваємо кришками і стерилізуємо її вже в банках, поставивши їх в каструлю з водою (на дні каструльки — марля або невеликий рушник) на хвилин 15.
Потім банки повинні охолонути. Ікра готова.
Смачного!