Дуже смачна домашня грибна ікра з морквою і цибулею

Готуємо домашню, смачнющу грибну ікру з морквою і цибулею. Таку ікру можна їсти зразу, а можна заготовити на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Для приготування візміть:

  • кілограм грибів;
  • дві цибулини;
  • три невеликі морквини;
  • масло рослинне;
  • за смаком — сіль і перчик;
  • столову ложку 9%-ого оцту;
  • спеції — за бажанням.

Приготування

1. Відсортовані і очищені гриби варимо в чуть підсоленому розчині. Прибираємо пінку ложкою.

2. Шумівкою дістаю гриби на сито, щоб пішла зайва вода.

3. Поки вони остигають, готуємо цибулю з морквою. Цибулю нарізуємо маленькими кубиками, а морквину перекручуємо на м’ясорубці.

4. Розігріваємо на сковороді масло, в нього висипаємо цибулю і обсмажуємо її. Потім туди ж додаємо моркву і гриби. Заздалегідь моркву і гриби перекручуємо на м’ясорубці. Все смажимо близько 40 хвилин. Ретельно перемішуючи, щоб не пригорало.

5. Приблизно в середині тушіння додаємо спеції, перемішуємо і пробуємо на сіль, щоб можна було вчасно досолити. Ще потрібно додати лаврушку і оцет.

Якщо готується на зиму, лаврушку після виключення вогню прибрати. Якщо ж її плануємо з’їсти в найближчих пару днів, можна залишити.

6. Розкладаємо в підготовлені банки, накриваємо кришками і стерилізуємо її вже в банках, поставивши їх в каструлю з водою (на дні каструльки — марля або невеликий рушник) на хвилин 15.

Потім банки повинні охолонути. Ікра готова.

Смачного!