Дуже смачна чіабатта: ви забудете, що таке магазинний хліб
Чіабатта відома багатьом, але як її правильно приготувати – загадка. Це смачний італійський хліб, до складу якого входить оливкова олія. Чіабатта зовні хрустка, а всередині м’яка і пориста. Цікаво, що зробити такий хліб можна без особливих зусиль в домашніх умовах, головне – дотримуватися пропорції і послідовність дій!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти для чіабатти (4 невеликих буханки хліба):
- 385 гр борошна;
- 288 гр води;
- 7 гр солі;
- 38 гр оливкової олії;
- 2 гр сухих дріжджів.
Приступаємо до приготування чіабатти
1. У теплій (не гарячій) воді розчиняємо дріжджі, додаємо оливкову олію і сіль. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо липке тісто. Залишаємо його в прямокутному контейнері, який накритий кришкою, на 40 хвилин.
2. Прийшов час «замішування» тіста. Це цікава технологія (подробиці можна подивитися у відео нижче), яка дозволить досягти тієї самої неоднорідної пористості в хлібі. Отже, змоченими у воді руками беремо тісто з одного боку, трохи витягаємо.
Кладемо внахлест на тісто. Потім точно так же витягаємо тісто з іншого боку. Після цього ту ж процедуру повторюємо з боків – з однієї й іншої сторони, витягаючи і укладаючи тісто наверх. Знову накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин. Таку процедуру «витягування» тіста з усіх боків потрібно повторити ще 2 рази, з перервами на «відпочинок» для тіста на 30-40 хвилин.
3. Ось так виглядає тісто після «витягування» з усіх боків.
4. Коли ви повторили 3 рази процедуру «витягування» і почекали зазначений час, злегка пересипте тісто борошном і акуратно перекладіть на стіл, намагаючись не пом’яти його і не порушити текстуру.
5. Розділіть на 4 рівні частини. Залиште його «відпочити» ще на 30-40 хвилин, накривши рушником.
6. Випікати чіабатту слід при 220 градусах протягом 18 хвилин. Даємо хлібу трохи охолонути в духовці.
Нарізаємо чіабатту і подаємо до столу! Смачного!