Дівчата, це справді неймовірний рецепт паски! Я вже кілька років печу лише за ним, бо це смакота неперевершена! Олександрійська паска на топленому молоці – спечіть, переконаєтеся самі!

Рецепт Олександрійської паски на топленому молоці

Ідеальний варіант для зайнятих господинь, безпрограшний варіант.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com

Паска неймовірно смачна, ніжна,ароматна повітряна,тане в роті і довго не черствіє.

Отже, почнемо!

Свіже молоко 1 л. закип’ятити, перелити в керамічний посуд, накрити фольгою.

Залишити у духовці при температурі 130 градусів на 1 год, далі збільшіть температуру до 160 градусів ще на одну годину.

Також можна томити при температурі 70 градусів до 5 год.

Чим довше, тим більш насичений кремовий колір вийде і буде дуже смачно.

Інгредієнти на 2 паски 9 * 9 см:

Заготівля опари на ніч:

  • 1 яйце + жовток
  • 100 г цукру
  • 1 ч.л.сухих дріжджів (15-20 г свіжих)
  • 125 мл. топленого молока
  • 80 г. вершкового масла
  • 50 г. родзинок
  • Додатково (через 8-12 годин дати в заготовку):
  • 250 – 300 г борошна
  • 0,5 ч. л. ванільного цукру
  • щіпка солі
  • 1 ст.л. коньяку

Приготування:

Всі продукти повинні бути кімнатної температури (яйця, масло).

1. У тепле молоко додати дріжджі, перемішати.

2. В окрему миску викласти розм’якшене масло, яйце і жовток, цукор, перемішати вінчиком до однорідного стану.

3. У масу додати дріжджову суміш і підготовлені родзинки (вимиті і просушені), перемішати. Накрити миску з масою харчовою плівкою і залишити на столі на 8-12 годин.

4. Вранці відкрити нічну масу, перемішати, додати коньяк, сіль, ванільний цукор, просіяне борошно і перемішати.

5. Отримане тісто вимісити руками в мисці хвилин 10, домагатися не липнучого тіста не потрібно, воно залишиться в’язким і липким.

6. Розкласти тісто ложкою по формах, змазаних смальцем або маслом. Накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в 2-3 рази.

7. Випікати Паски при 200 С 10 хвилин, потім температуру знизити до 180 С і випікати ще 25-40 хвилин. Потрібно орієнтуватися по своїй духовці.

Раджу порцію збільшити в декілька разів, тому що це дуже СМАЧНО.