Залишитеся без води та світла: Мер Дніпра пішов проти священниківчерез богослужіння на Великдень

Мер Дніпра Борис Філатов пригрозив священнослужителям жорсткими заходами, якщо вони не будуть дотримуватися правил карантину на Великдень. Про це він пише на своїй сторінці в Facebook.

«Шановні священнослужителі. Мене тут прес-служба просить написати пафосне звернення, щоб на Великдень всі залишалися вдома. Але у мене немає слів. Є одні вирази», – написав Філатов.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Файна Сторінка

За його словами, представники місцевої влади вже спілкувалися зі священниками на зустрічі в єпархії, 9 квітня, однак не всі прислухалися до вимог.

«Тоді ще раз: окрім штрафів від поліції і кримінальних справ ви отримаєте весь комплекс заходів від міської влади, відкочених на наливайках і пунктах металоприйому. Хочете сидіти без води і світла, із заколоченими дверима і перекопаними дорогами? Ми вам все це забезпечимо», – зазначив мер.

Він також пригрозив, що влада скасує документи на земельні ділянки та дозволи на реконструкції.

«Ми ж з вами не лаялися всі ці роки, правда? Але якщо ви хочете ризикувати здоров’ям людей, то тоді не ображайтеся. Я вас чесно попереджаю. І не допоможе вам ніхто. Ні мої прекрасні відносини з Владикою Іринеєм, ні депутатське лобі, ні сам Господь Бог», – наголосив Філатов.

Окрім цього, мер попросив передати священнику, який влаштував масове освячення верби на житловому масиві «Тополя» в Дніпрі, щоб він «готувався».

Нагадаємо, раніше МВС і церкви різних конфесій ухвалили рішення про те, як святкувати Пасху цьогоріч: виключно за участю священнослужителів і з онлайн-трансляцією.